Young man with smartphone

Young man with smartphone Kir Smyslov - stock.adobe.com

Debat: Ingen grund til bekymring for 5G

Poul Noer, chefkonsulent i Dansk Erhverv

Folketingskandidaten for det ikke-opstillingsberettigede parti JFK skrev forleden på denne plads, at de som det eneste parti er ubetinget imod det kommende 5G-mobilnetværk. Retorikken får fuld gas. For hvem frygter ikke ”noget så farligt og potentielt dødeligt som mikrobølgestråleteknologi fremstillet til våbenindustrien”?

Der er heldigvis ingen grund til at lytte til JFK’s konspirationsteori. Sundhedsstyrelsen skriver fx på sin hjemmeside:

”Helt overordnet er det Sundhedsstyrelsens vurdering, at der ikke er grund til at være bekymret for, at der skulle være en sundhedsrisiko forbundet med 5G.”

Er man lidt skeptisk over for myndighederne, kan man gå til Kræftens Bekæmpelse, der skriver følgende om 5G:

”EU, WHO og andre, som har nedsat ekspertpaneler, der repræsenterer medicin, biologi og fysik bredt, har gennemgået litteraturen på området, og de har på nuværende tidspunkt ikke fundet indikationer på, at stråling fra mobilmaster (inden for de etablerede grænseværdier) er forbundet med kræftrisiko hos mennesker.”

Så alle etablerede eksperter på området vurderer altså, at der ikke er nogen umiddelbar risiko ved 5G. Derfor mener vi i Dansk Erhverv også, at det er tid til at tage en dyb indånding og i stedet omfavne de mange, positive muligheder, 5G-teknologien bringer med sig.

Publiceret 08 June 2019 08:30