Fruit and berry tarts dessert tray assorted. Closeup of beautiful delicious pastry sweets with fresh natural blackberries and figs. French Bakery catering. Filtered, shallow depth of field

Fruit and berry tarts dessert tray assorted. Closeup of beautiful delicious pastry sweets with fresh natural blackberries and figs. French Bakery catering. Filtered, shallow depth of field Prostock-studio - stock.adobe.com

Debat: Måske var han god nok

Jesper Winther Andersen, Journalist, Høsterkøb Byvej 8, Hørsholm

Vi sad tre mennesker ved den udendørs café ved Farumhus bageri i Birkerød. Vi holdt et lille møde og drak kaffe. Pludselig kom servitricen og sagde, at ”en mørk mand havde købt desserter til os”. Vi takkede meget pænt nej, for vi kendte ingen mørkemænd i den aktuelle situation, om jeg så må sige.

Servitricen blev noget forundret og struttede en del med bagpartiet, da hun absenterede sig. Men dels var vi ikke om formiddagen indstillet på dessert, og sidst men ikke mindst så ligger det ikke i den danske tankegang at modtage noget som helst fra helt fremmede mennesker.

Men det satte diskussionen i gang. Hvad var han ude på. Var det fordi min datter er lyshåret og efter sigende ganske pæn. Eller var det en form for afledningsmanøvre. Vi mærkede alle tre efter, om tegnebøger og punge var, hvor de skulle være. Og en for en rejste vi os og spadserede i hver vores retning for at checke, at vores parkerede biler ikke led overlast.

Tilbage ved bordet kunne vi se en herre af afrikansk oprindelse vandre rundt i udkanten af torvet, og vi fik i nogen grad bekræftet vores følelse af, at noget ikke var helt i orden.

Da vi rejste os for at gå, måtte jeg ledsage datteren til hendes bil. Hun var blevet lidt angst for at gå alene.

Men tænk, hvis han måske var god nok. Tænk hvis det bare er et rart menneske fra et andet land, som synes, vi skulle have en dessert. Ærgerligt der er så meget fup og svindel efterhånden, at man pr. definition mistænker alt og alle. Det er en trist og uværdig udvikling.

Publiceret 23 June 2019 09:00