Debat: Økologi på daghjemmet

Ole Jensen, Lendemosehøj blok 4, nr. 6, 2850 Nærum

Kære Birgitte Schjerning Povlsen

Tak for at du svarede på mit brev. Men på typisk politikervis bankede du derudaf med et højt lixtal.

Jeg har stadig ikke fået svar på om økologi koster daghjemsbeboere og plejehjemsbeboere prisstigninger. Svar udbedes.

Jeg skrev fem sider om økologi, og jeg er meget uenig med dig. Men avisen kunne ikke stille så meget spalteplads til rådighed. Men endnu bedre vi kan holde en plenum-diskussion på daghjemmet. Så kan du tage dine spindoktorer og vismænd med, og så stiller jeg med tre vismænd. To fra daghjemmet og min bror. Tør du det?

Det blev meddelt os fra daghjemmet, at vi fra dags dato ikke længere måtte få saftevand men kun vand,fordi kommunen er overgået til økologi.

Jeg ved ikke om mine venner har fået en god forklaring. Jeg spurgte min leder, som mente, det havde noget med sukker at gøre. En behjertet dame tog en flaske ribena med og delte ud af den. Det var det rene gift. Jeg købte økosaft i en uge. Det blev blankt afvist, og det var her, det gik op for mig, at det er et stort blufnummer. Det hele er omvendt.

Kommunen beslutter at spare saftevandet væk med argument om, at de småtspisende ikke kan tåle det. Hvis I også tager hensyn til glutenallergikere, kan I spare brød og den opbagte sovs væk. Så kan I sende køkkenpersonalet på EU-kursus i at bage brød med quinoa. Det vil glæde de lollandske bønder. Og hvis det ikke er en spareøvelse, kan vi sukkerfri saftevand i Netto, det er måske endda godt for de småtspisende.

Det der virkelig gør mig vred er, at med den hårde hånd forbyder kommunen saft for at spare penge, ved at sige at det er farligt for de småtspisende, og med den anden griske hånd sælger de sodavand, vin og øl med maser af sukker i for ussel mammons skyld. Hvor er moralen, logikken og fornuften henne, Birgitte?

Hver gang der er et kommunevalg, fortæller alle partier, at hvis vi bare stemmer på dem, bliver forhold for børn og ældre bedre for dem. Så går der et par måneder efter valget, så står der på Tekst-tv, at kommunerne fattes penge, så de er nødt til at nedlægge specialklasser og spare på hjemmeplejen. I årevis har de sparet på hemmeplejen og nu saver de benet over.

Jeg har stadig ikke fået et klart svar på, om øko bliver dyrere for borgerne.

Publiceret 10 July 2019 09:00