Høsterkøb Skole. Arkivfoto

Høsterkøb Skole. Arkivfoto

Debat: Først Natur og Skovbørnehaven, nu Høsterkøb skole?

Af
Lisa Rottbøll

Steen Blichers Vej 3A

Birkerød

debat Jens Ive (V) borgmester i Rudersdal udtalte til et byrådsmøde vedrørende skolesammenlægningen:

”Vi har før lagt sammen institutioner i Rudersdal med stor succes”.

Det, han hentydede til, var den sammenlægning af børneinstitutioner, der skete i 2014.

Vi oplevede på eget ”barn” den føromtalte succes. Skovbørnehaven blev sammenlagt med Børnehuset Kastaniebakken på den måde, at Skovbørnehaven blev til en stue ud af børnehusets i alt tre børnehavestuer, ledet af Kastaniebakkens leder.

Hvordan gik det så?

I løbet af den første uge efter sammenlægningen blev Skovbørnehavens leder flyttet til en af vuggestuerne for en tre måneders periode. Skovbørnehavens øvrige personale fortsatte deres arbejde kendetegnet af opmærksomhed omkring det enkelte barn, unikt fællesskab, gejst og faglighed. Underlagt et stort børnehus, mistede Skovbørnehavens stue gradvis muligheden for at fastholde deres unikke kultur og aktiviteter.

Mindre end et år efter sammenlægningen var ingen af personalet fra Skovbørnehaven tilbage. Det gik rigtigt skidt - den store dræbte effektivt den lille og på meget kort tid endda! Et unikt børnetilbud i Rudersdal var en saga blot til stor sorg for børn og voksne, der havde oplevet noget, der var godt.

I dag går vores to børn i Høsterkøb Skole, og jeg får déjà vu.

Står Høsterkøb skole på tur til at blive dræbt af den store? Høsterkøb er en unik skole og et helt fantastisk sted at være elev grundet en unik kultur, faglighed og sidst men ikke mindst et stærkt fællesskab mellem elever, forældre, pædagoger og lærere.

Det bliver simpelthen ikke bedre!

Mange har forstået det, Høsterkøb Skole bliver fremstået som enestående både nationalt og internationalt.

Kære folkevalgte politikere - vågn nu op af jeres drømme og regnearksøvelser (hvor beregningsgrundlaget er tvivlsomt) - og tænk jer om før Høsterkøb skole også er en saga blot!

Publiceret 19 September 2019 08:00