Foto: Mikkel Svinth Rødgaard

Foto: Mikkel Svinth Rødgaard

Utroværdighed præger skolestrukturændringerne

Af
Catharina Jensen

Birkerød Parkvej 166, 2. th.

Birkerød

Debat I artiklen ”Frustrerede forældre søger mod privatskolerne” udtaler Formanden for Børne- og skoleudvalget, Daniel E. Hansen, at den øgede interesse for privatskoler blot er et øjebliksbillede.

Jeg finder det bekymrende, at formanden slet ikke er realistisk omkring de store konsekvenser de ”måske” kommende skolestrukturændringer vil få, og sågar allerede har skabt med opskrivninger til privatskoler, og elevflytninger til skoler i andre byer.

Jeg er med i mange af Rudersdal Facebook-grupperne, og her ses det tit, at tilflyttere til kommunen efterlyser råd og anbefalinger hvad angår skoler mv. Det er også kendt viden, at familier tager en onlinesøgning om en kommune, hvis de overvejer at flytte dertil. Og det er jo ikke for sjov, at man indenfor marketing siger: ”Der skal 10 gode kundeoplevelser til, for at opveje èn dårlig kundeoplevelse”… For utilfredse kunder har langt større tendens til at fortælle om deres oplevelser. Tag ikke fejl, det samme ses når det gælder forældre - og deres meninger om skoler og institutioner.

Den bedste evne en politiker kan have, er evnen til at lytte. Netop fordi man som politiker bad om borgernes tillid, og er valgt ind for at varetage borgernes interesser på den bedst mulige måde. Når man så kan læse Daniel E. Hansen udtale ”Der kommer ikke ro på området, bare fordi der kommer en beslutning. Det kræver seriøst arbejde med implementering af strukturændringerne sammen med skolebestyrelser, medarbejdere og forældre”, så lyder det som om, at beslutningen om en skolestrukturændring ER taget.

Har alle møderne med forældre, samt høringen blot været bedrag for at vildlede?

Formanden for Børne- og Skoleudvalget er uddannet jurist, så han burde om nogen være bekendt med forskellen på troværdighed og utroværdighed. Hele dette forløb kan nærmest beskrives som at føre en retssag uden troværdig bevisførelse, og så blot dømme efter egne politiske holdninger.

Elevprognosen for Bistrupskolen er forkert. For 2019/2020 har man anslået elevtallet for 427, men i virkeligheden er tallet 449 elever. Det er 22 elever der ”mangler” i prognosen, næsten en hel klasse!. Hvis det er hvad man danner beslutninger på, så er det ikke særlig troværdigt. Det her burde handle om hvad der er bedst for kommunens børn, fremfor, om hvad man politisk vil have gennemført uanset hvad.

Publiceret 02 October 2019 10:30