LA siger nej tak til skolesammenlægninger. Arkivfoto

LA siger nej tak til skolesammenlægninger. Arkivfoto

Nej tak til skolesammenlægningerne

Af
Elisabeth Ildal (LA)

Medlem af Kommunalbestyrelsen i Rudersdal

Debat Kommunens måske fornemste opgave er at sikre vores børn og unge den bedst mulige dannelse og uddannelse. Jeg kan ikke tale på Kommunalbestyrelsens, men kun på egne vegne.

Kommuneskolen skal kunne til enhver tid kunne klare sig i konkurrence med alternative tilbud og vinde på kvalitet. Leverer vi ikke det bedste produkt, har vi fejlet. Kommuneskolen skal være det naturlige førstevalg hos kunderne – vores borgere.

Privatskoler er ikke en kommunal opgave at administrere. De opstår af mange forskellige årsager og har forskelligartede målsætninger. Opfylder de lovens bogstav, er de eksistensberettigede og som sådan et legitimt alternativ til kommuneskolen.

Som medlem af Kommunalbestyrelsen er det selvfølgelig min opgave stedse at arbejde for, at vi er det dannende, logiske samlingspunkt i kommunen og med det bedste undervisningstilbud til vores kunder, eleverne. Længere er den sådan set ikke og Liberal Alliance kan ikke stemme for sammenlægninger af skoler som anført. Liberal Alliance ønsker at slippe folkeskolen fri. Fri til at indrette sig som man gerne vil på den enkelte skole.

Med hensyn til budget 2020-23 har Liberal Alliance det endvidere stramt med flytning af Vedbækfundene. Vi ser hellere, at vi koncentrerer os om de levende, nemlig kommunens borgere.

Det handler om at prioritere. I LA prioriterer vi børn og skole, vi har aldrig meldt andet ud.

Publiceret 12 October 2019 11:45