DEBAT: Toftevangskolen – fordi vi ikke vil gamble med vores børns fremtid

Af
Tina Rasmussen

Johan Mantziusvej 38

Birkerød

DEBAT Svar til Susanne Nielsens debatindlæg vedrørende placering af udskoling. Toftevangsskolens udskolingselever er ikke dovne pjækkerøve, der ikke bestiller andet end at spise slik i hovedgaden.

Det er korrekt, at der for 2017/2018 er et marginalt større fravær på Toftevangsskolen ifht. Bistrupskolen- men går man ned i tallene viser det sig, at andelen af ulovligt fravær (den del der dækker over pjæk, sløseri og mangelfuld begrundelse) kun er på 0,4 procent på Toftevang i modsætning til 1,5 procent på Bistrupskolen.

Ser man på elevernes resultater er der derimod en væsentlig forskel på Toftevangsskolens resultater til afgangseksamens med et karaktersnit på 8,4 mod Bistrupskolens 6,8. Og det endda selv om der er færre børn i klasserne på Bistrupskolen. Så noget fungerer altså rigtigt godt på Toftevang.

I forhold til hvor en udskoling bør placeres, er det nemt at gøre sig sjov på de unges bekostning, men det betyder faktisk noget at være placeret tæt på bymidten, idrætsanlæg, musikskolen, billedskolen og biblioteket. Det betyder også meget at gå på en skole, hvor man tror på, at man kan og understøttes i at tage ansvar for sin faglige læring og nå gode resultater.

Det er en ulykkelig situation, at vi i Rudersdal nu skal gå og være nervøse for fremtiden for vores lokale skoler. Specielt fordi vi nok er nogle stykker, der aktivt har valgt at købe bolig, så vi tilhører det skoledistrikt og den lokale skole, vi syntes, er den bedste.

Jeg vil dog opfordre til, at vi holder tonen på et sagligt grundlag

Publiceret 07 November 2019 08:00