Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

Naboprotester mod varmeanlæg

Borgere protesterer mod planer om nyt forbrændingsanlæg i Birkerød

Af
Af Peter Mailand

En række borgere i Birkerød protesterer over planerne om at opføre et nyt forbrændingsanlæg i Birkerød Erhvervsby.

Det er Nordforbrændingen, der i forbindelse med udbygningen af fjernvarmenettet har planer om at opføre et nyt biomasseanlæg med en 25 meter høj skorsten. Ifølge planerne, der blev fremlagt for 20 borgere på et informationsmøde i sidste uge, skal anlægget placeres på Blokken 47 i erhvervsbyen. Men planerne falder ikke i god jord hos naboerne.

"I bestemmelserne står der, at man skal tvinges til at koble sig på fjernvarmen, uanset om man vil det eller ej. Og det er helt urimeligt. Det er jo meget dyrere, end den varme vi får dag," siger Nils Kjærgaard, der har en virksomhed på Blokken 36.

400 timer om året

Nils Kjærgaard er også fortørnet over, at Nordforbrændingen har søgt om dispensation til at opføre en 25 meter høj skorsten.
"Det er jo et kæmpeanlæg, som de forsøger at få igennem ved at søge om dispensation for lokalplanen hos kommunen," siger han.

Selvom anlægget ifølge Nordforbrændingen kun skal bruges 400 timer om året, så frygter Nils Kjærgaard, at anlægget vil blive udbygget.

"Det er første skridt på vejen. I løbet af nogle år vil de udbygge anlægget, så de også kan sælge varme til andre byer," siger han.

De mange protester gør indtryk på underdirektør Jan Olsen fra Nordforbrændingen.
"Vi vil ikke trumfe projektet igennem hen over hovedet på folk," siger Jan Olsen.

Publiceret 09 September 2010 11:00