Sådan forestiller Nordforbrændingen sig, at det kommende fjernvarmeanlæg i Birkerød, kommer til at se ud.

Sådan forestiller Nordforbrændingen sig, at det kommende fjernvarmeanlæg i Birkerød, kommer til at se ud.

Naboer frygter kæmpe fjernvarmeanlæg

Naboer: Rudersdal Kommune undervurderer gener af fjernvarmeanlæg

Af
Af Peter Mailand

Et stort fjernvarmeanlæg, der forurener voldsomt i vintermånederne. Det er, hvad virksomhederne på Blokken i Birkerød frygter de bliver naboer til, hvis Nordforbrændingens planer om at opføre et lokalt biomasseanlæg bliver udført.

Sagen som byplanudvalget behandlede onsdag, har vakt undren hos naboen Carsten Berger.
En undren, som ikke er blevet mindre af, at det igennem to måneder ikke har været muligt for Carsten Berger at få aktindsigt i sagen.

Ifølge Nordforbrændingen er det planen at opføre et biomasseanlæg som skal fungere som lokalt reserveanlæg og yde de sidste 10 procent af spidsbelastningen på de koldeste vinterdage. Derfor vil anlægget i følge Nordforbrændingen maksimalt komme i brug ca. 400 timer om året.

Gener undervurderes

Men flere naboer frygter, at kommunen bevidst har nedskaleret anlægget og undervurderer omfanget af generne for naboerne, for at få det klemt ind på grunden i Birkerød Erhvervsby.

"Hvis det bare skal være et reserveanlæg, der skal producere de 10 procent af varmen i Birkerød, hvorfor opfører de så et anlæg, der er halvt stå stort som det, de har i Hørsholm? Det er jo et kæmpeanlæg, de vil opføre," siger Carsten Berger.

Det var onsdag ikke muligt at få en kommentar fra formanden for byplanudvalget Erik Mollerup (V), men Rudersdal Avis følger sagen på nettet.

Publiceret 16 September 2010 10:00