En borger har ventet i to måneder på aktindsigt i Nordforbrændingens planer om at opføre et biomasseanlæg med en 25 meter høj skorsten. Foto: Colourbox

En borger har ventet i to måneder på aktindsigt i Nordforbrændingens planer om at opføre et biomasseanlæg med en 25 meter høj skorsten. Foto: Colourbox

Rudersdal sylter sag om aktindsigt

En borger i Birkerød har ventet på aktindsigt i Rudersdal Kommune i to måneder

Af
Af Peter Mailand

Carsten Berger fra Birkerød har ventet i to måneder på at få indsigt i de planer han en dag kan blive nabo til. Den 16. juli bad han Rudersdal Kommune om at få aktindsigt i Nordforbrændingens planer om at opføre et biomasseanlæg på nabogrunden Blokken 47A i Birkerød.

Men trods adskillige henvendelser har han efter to måneder stadig ikke fået udleveret sagens dokumenter.

Ifølge forvaltningsloven skal kommunen indenfor ti dage give aktindsigt eller give besked om, hvornår borgeren kan forvente at få svar i sagen. Derfor har Carsten Berger henvendt sig til Statsforvaltningen, der efterfølgende har kritiseret Rudersdal Kommunes håndtering af sagen.

Svært at forberede sig

Ifølge Rudersdal Kommune er en del af forklaringen, at sagen har ligget hos en medarbejder, der har været på ferie i fire uger. Men den forklaring, mener Statsforvaltningen ikke holder.

"Det er ikke en rimelig begrundelse, at en medarbejder er på ferie i fire uger," lyder kritikken fra Statsforvaltningen.

Med to dages varsel indkaldte Nordforbrændingen og Rudersdal Kommune for to uger siden til et informationsmøde, hvor der samtidig blev indsamlet høringssvar fra naboerne. Men flere af naboerne mødte uforberedte op på mødet.

"Det er jo svært at forberede sig, når man ikke får mulighed for at sætte sig ind i sagen," siger Carsten Berger.

Det var onsdag ikke muligt at få en kommentar fra Erik Mollerup (V), der er formand for Byplanudvalget i Rudersdal Kommune.

null

Publiceret 16 September 2010 10:15