Dørene blev åbnet, da 23 personer uanmeldt dukkede op til et lukket informationsmøde om Nordforbrændingens varmeværksplaner i Birkerød.

Dørene blev åbnet, da 23 personer uanmeldt dukkede op til et lukket informationsmøde om Nordforbrændingens varmeværksplaner i Birkerød.

Lukket borgermøde blev åbnet

23 borgere mødte op til lukket borgermøde, som blev åbnet af formanden for Byplanudvalget, Erik Mollerup (V)

Af
Af Peter Mailand

Rudersdal Kommune havde i sidste uge inviteret en lille håndfuld repræsentanter fra Birkerød Erhvervsforening og grundejerforeningen i Birkerød Erhvervsby til et lukket informationsmøde. Her var planen, at en lille håndfuld repræsentanter for naboerne skulle informeres om Nordforbrændingens planer om at opføre en nyt biomasseanlæg på Blokken i Birkerød.

Men selv om mødet var lukket, mødte 23 borgere uanmeldt op, og de blev inviteret indenfor af byplanformand Erik Mollerup (V).

Carsten Berger, der er nabo til den grund som Nordforbrændingen har planer om at bygge på, mødte uanmeldt op.

“Kommunen har jo tidligere sagt, at de vil i dialog med naboerne, og de ville jo også invitere til et nyt borgermøde, men hvis kommunens måde at gå i dialog med naboerne på, er at invitere nogle få udvalgte til et lukket borgermøde, så ved jeg da ikke, hvor meget jeg giver for kommunens dialog,” siger Carsten Berger.

Men selvom det kun var en lille håndfuld borgere der på forhånd var inviteret, så afviser formanden for Byplanudvalget, Erik Mollerup (V), at det har været hensigten at lukke døren for naboerne.

“Jeg vidste ikke noget om det, før mødet skulle i gang. Vi havde på forhånd bedt grundejerforeningen og Erhvervsforeningen i Birkerød Erhvervsby om at sende repræsentanter til et informationsmøde. Men om der kom en lille håndfuld eller 30 repræsentanter, det er underordnet for mig. Det vigtigste for mig er, at alt i hele forløbet frem til der bliver truffet en afgørelse i sagen, foregår ordentligt og redeligt,” understreger Erik Mollerup.

I følge Mollerup, blev naboerne orienteret om Nordforbrændingens planer.
“Folk var dels bekymrede for om anlægget overholdt miljøkravene i området, og dels var folk bekymrede omkring processen.

Men for mig er det afgørende spørgsmål, hvad det er, vi vil acceptere. Og så er det op til Nordforbrændingen at overholde lokalplanen,” siger Erik Mollerup.

Publiceret 04 November 2010 10:00