Årets Limenas-forestilling, ”Skyggespil” handler om lyset og mørket. Her er et billede fra forpremieren tirsdag aften. Foto: Klaus Harbo.

Årets Limenas-forestilling, ”Skyggespil” handler om lyset og mørket. Her er et billede fra forpremieren tirsdag aften. Foto: Klaus Harbo.

Premiere på årets limenas forestilling i Birkerød

Årets Limenas-forestilling, ”Skyggespil” handler om lyset og mørket.

Af
Af Peter Mailand

Tirsdag aften var der forpremiere på årets Limenas-forestilling, ”Skyggespil”, der handler om lyset og mørket – som findes ikke bare udenfor, men også indeni os alle.
Stykket åbner på en mørk scene, hvor hætteklædte skikkelser sætter historien i gang. Med lys i hænderne synger de til blonde Luca i den hvide kjole – synger om det lys, hun skal vogte, for sin egen og for hele verdens skyld. Derfra udvikler historien sig, og kommer undervejs forbi steder, der giver mindelser om filmen ”Gøgereden”, eller – her i jubilæumsåret for Berlinmurens fald – får en til at tænke på den hedengangne Stasi-sikkerhedstjeneste fra DDR.

150 medvirkende

Det er i høj grad lykkedes for de 150 medvirkende børn og unge – under instruktion af duoen Rasmus Østermann og Malene Sørensen – at stable en seværdig forestilling på benene.
Om årets produktion fortæller Malene Sørensen.
”Vi har aldrig nogensinde haft så mange børn med som i år – men det er gået helt fantastisk. Der har været et utroligt sammenhold, og nu, hvor de endelig står på scenen, gi'r de bare fuld gas," siger hun.
I de to gennemgående roller som Luca og hendes følgesvend, ses Thereza Neesgaard og Kornelius Rygaard.
Musikken er komponeret til lejligheden, og bandet har i år fået plads helt nede på scenen, som er bygget op i et gennemført lyst/mørkt design. I år spænder musikken vidt – fra harmonika over messesang til elektronika med tunge beats. Hertil bliver der både sunget og danset, men også hvæset og hvislet frem mod stykkets finale.
I aften, onsdag, er der premiere på ”Skyggespil”, opføres i Mantziussalen frem til den 29.november. Der er endnu enkelte billetter at få på billetnet.dk. Se mere på limenas.dk.

Publiceret 19 November 2014 00:00