Tidligere medlem af kommunalbestyrelsen, Benny Würtz fra Birkerød, er nomineret til DBU-pris, der uddeles den 21. marts. Arkivfoto.

Tidligere medlem af kommunalbestyrelsen, Benny Würtz fra Birkerød, er nomineret til DBU-pris, der uddeles den 21. marts. Arkivfoto.

Benny Würtz nomineret til DBU-pris

Benny Würtz' projekt med at skaffe nyuddannede akademikere i arbejde er nomineret til DBU's pris: ’En Del af Noget Større’

Af
Af Peter Mailand

Når DBU ved et stort tv-show den 21. marts uddeler prisen til 'Årets træner' og Årets superligaspiler', er der også chance for en pris til en birkerød-borger. For Benny Würtz er blevet nomineret til en pris i kategorien: 'En Del af Noget Større'.
DBU ønsker med prisen 'En Del af Noget Større' at hædre en person eller et projekt, der arbejder med fodbolden i en større sammenhæng – og derved er med til at sætte fokus på sportens mangfoldige rolle.
DBU har nomineret Benny Würtz' firma, Würtz Extemp, da det kan skaffe ledige akademikere i arbejde.

Ledige i job

"Benny Würtz har udviklet konceptet, hvor unge nyledige akademikere kombinerer praktikophold i en fodboldklub og virksomhed med en lederuddannelse i en periode på 14 uger. Nationale medier og politikere viste straks interesse for projektet, der fra start havde resultaterne med sig. Således var seks ud af ti arbejdsledige akademikere i job senest tre måneder efter pilotprojektets afslutning. Benny Würtz og DBU København har med ELI-konceptet udviklet et unikt beskæftigelsesinitiativ, der skaber samarbejde på tværs af mange forskellige interessenter med fodbolden og foreningskulturen som omdrejningspunkt," skriver DBU på deres hjemmeside. 
Würtz er nomineret til prisen ud af et felt på 11 kandidater.
"Jeg er meget beæret over nomineringen, men nu må vi se om jeg også vinder prisen," siger han til Rudersdal Avis.
Om Würtz vinder prisen, afgøres den 21. marts, når DBU kårer vinderne. Du kan læse mere på DBU's hjemmeside, dbu.dk, hvor du også kan stemme på de nominerede.

Publiceret 11 March 2016 13:00