Instruktør Malene Klug Sørensen dirigerer slagets gang i prøverne.

Instruktør Malene Klug Sørensen dirigerer slagets gang i prøverne.

Limenas med et twist af kærlighed

I Limenas-åndens tjeneste. 130 unge i Birkerød er i fuld gang med forberedelserne til årets store, professionelle musical, som bliver opført i Mantziusgården fra den 23. november til den 2. december.

Af
Af Søren Jensen

National test, karakterer og krav til uddannelser og fremtid. Det er emner, som fylder meget, i snakken omkring unge og dagens skoler. Men livet handler om meget mere, og måske går det meget bedre i skolen, når Limenas-ånden slippes fri i de mange øvetimer op til og under de 10 dages musical i Mantziusgården.
Musicalen Limenas har bestået i 27 år, og for instruktørteamet, Rasmus Østermann og Malene Klug Sørensen, er det både en professionel musical og ”en hemmelig klub” i Limenas-åndens tjeneste for unge fra 11 år og op til 18-20 år.
Rasmus og Malene har været instruktører i syv år og supplerer hinanden med deres baggrunde som pædagog og teaterregissør, og i deres engagement i at stable en musical af professionel kaliber sammen i en ånd, hvor venskaber på tværs af klasser, skoler og aldre, grin, glæde og leg blandes med professionel musik, teater og liv.
“Årets musical hedder 'For – Uden kærlighed'. Det er på den ene side en 'Classic lovestory' med humor, tragedier og glæder, som når Askepot taber sin sko til det store bal på slottet. Men der er som altid i Limenas også et lag under med detaljer og aktuelle budskaber med et twist af alvor. I år om alle aldres møde med kærligheden som kærester, partnere, venner - og mennesker, handler kærlighedens twist om jagten på det liv, vi allerhelst vil? Hvad med alle omgivelserne, og hvad de synes? Hvad med alle normerne omkring os, skal vi altid følge dem?” lyder det fra instruktørene, Rasmus og Malene.

En hemmelig klub for alle

De 130 unge er på forskellige hold, der afspejler drømme og virkeligheder fra kærlighedens verden. Lady og Vagabonden er den romantiske kliche. Spåkonerne fra Tornerose symboliserer der, hvor man prøver at finde trøst og tro. Matchmakerne er tidens digitale datingsites. Emma Gads disciplin fordrer at være den bedste version af sig selv. Og det moderne venindeslæng, ja, det trives som altid på både godt og ondt.
De fire hovedroller bærer navne fra Shakespeare, Biblen og den græske mytologi – så detaljerne, dem er det som altid værd at lægge mærke til og glæde sig til.
Og hvad var det så med den der Limenas-ånd? Hvad er nu det for noget? Ja, når du har købt din billet, set musicalen og hørt finalenummeret, så vil du ikke være i tvivl – og så vil du også forstå, hvad “den hemmelige klub” er - en Limenas teaterforening, der er åben for alle unge.
Billetter kan købes på billetboxen.dk

Prøverne er i fuld gang til dette års udgave af Limenas-musicalen, som finder sted i Mantziusgården fra 23. november til 2. december. Foto: Andreas Graham

Prøverne er i fuld gang til dette års udgave af Limenas-musicalen, som finder sted i Mantziusgården fra 23. november til 2. december. Foto: Andreas Graham

Børnene giver alt, hvad de har i sig for at sikre det rigtige udtryk på scenen. Foto: Andreas Graham

Børnene giver alt, hvad de har i sig for at sikre det rigtige udtryk på scenen. Foto: Andreas Graham

Publiceret 24 October 2017 10:00