26-årige Christoffer Buster Reinhardt fra Det Konservative Folkeparti bliver ny formand for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden.

26-årige Christoffer Buster Reinhardt fra Det Konservative Folkeparti bliver ny formand for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden.

Lokal debutant i Regionsrådet lander tung formandspost

26-årige Christoffer Buster Reinhardt bliver ny formand for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden

Af
Anne Dahl Kristensen

Det siges, at tredje gang er lykkens gang. Og i Christoffer Buster Reinhardts tilfælde må det siges at være sandt.
Den unge, konservative politiker stillede for første gang op til Regionsrådet ved valget i 2009. Dengang sikrede han sig cirka 2.000 stemmer, hvilket ikke var nok til en plads ved det politiske forhandlingsbord. Det samme blev resultatet ved valget i 2013, hvor han igen forsøgte sig. Men de otte års forberedelse har nu vist sig at give pote, idet Christoffer Buster Reinhardt nu er blevet valgt til Regionsrådet med 5.375 personlige stemmer.
Ikke nok med, at han er valgt ind, så er det nu også afgjort, at han som partiets spidskandidat i Regionsrådet bliver formand for Sundhedsudvalget, som han selv beskriver som en af de tungeste poster i Region Hovedstaden.
“Det er en kæmpe udfordring for mig, og det er en mulighed for at få stor indflydelse.

"Jeg er meget ydmyg omkring opgaven, og samtidig tænker jeg, at jeg vil gøre, som jeg altid har gjort, når det gælder store opgaver, nemlig at gå seriøst til værks og at forberede mig ekstra godt,” fortæller den nyvalgte kandidat.

Fortsætter sit studie

Christoffer Buster Reinhardt er også valgt til kommunalbestyrelsen i Rudersdal for første gang, og derudover er han også i gang med at læse til lærer på seminariet. Og trods det nye, travle politikerliv, skal studierne også fortsat passes efter nytår.
“Jeg har selvfølgelig tænkt mig at gøre mit studie færdigt. Jeg tror, det er vigtigt og sundt, at man også har sin normale hverdag, så man ved, hvad der foregår i samfundet,” siger Christoffer Buster Reinhardt og fortsætter:
“Men jeg kommer i hvert fald til at bruge det, der svarer til en fuldtidsstilling, når man regner i antallet af timer, som jeg vil lægge i det politiske arbejde.”

Otte års forberedelse

Trods den nye titel som formand for Sundhedsudvalget, så er arbejdet i Region Hovedstaden dog langtfra ukendt territorium for ham. Titlen er tværtimod resultatet af otte års forberedelse, som de unge kandidat selv kalder det.
“I 2009 spurgte Benedikte Kiær mig første gang, om jeg ville stille op. Det gjorde jeg, og jeg blev ikke valgt. Men siden har jeg på frivillig basis deltaget i alle gruppemøder i den konservative regionsgruppe, og det har selvfølgelig givet mig den nødvendige balast. Så jeg er nyvalgt, men jeg er ikke ny på området,” lyder det fra udvalgsformanden.

Ny inspiration

Akuttelefonen 1813 og ønsket om flere sengepladser har været mærkesager for Christoffer Buster Reinhardt under valgkampen, og det forpligter nu, hvor han er blevet formand.
“Sundhedsudvalget har hele tiden været min første prioritet, og nu har jeg muligheden for at få indflydelse. Jeg vil gøre, hvad jeg kan for at levere flotte resultater. Og selvom det er en stor mundfuld at være nyvalgt formand, så er jeg ikke lullet ind i hele tankegangen om at “sådan plejer vi at gøre”. Det kan være en fordel,” konstaterer han.
Der er seks partier bag konstitueringen i Region Hovedstaden, nemlig Socialdemokratiet, De Konservative, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Alternativet.
Og det bliver Sophie Hæstorp Andersen (S), der fortsætter som formand for Regionsrådet.

Publiceret 07 December 2017 11:30