Borgmester Jens Ive (V) i selskab med indehaver af Birkerød-virksomheden Murermester Michael E. Larsen, som onsdag kunne modtage Rudersdal Kommunes Erhvervspris.

Borgmester Jens Ive (V) i selskab med indehaver af Birkerød-virksomheden Murermester Michael E. Larsen, som onsdag kunne modtage Rudersdal Kommunes Erhvervspris.

Hæder til lokal murermester:

“Udviser en enestående rummelighed”

Murermester Michael E. Larsen fra Birkerød får Rudersdal Kommunes Erhvervspris for at udvise stort socialt ansvar over for borgere, der har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet

Af
Anne Dahl Kristensen

“Det skal bygges væk!”
Bemærkningen falder i en munter samtale under onsdagens overrækkelse af Rudersdal Kommunes Erhvervspris, som denne gang går til Birkerød-virksomheden Murermester Michael E. Larsen A/S. Og man kan da også bygge mange udfordringer væk. Det er virksomheden et bevis på.
Erhvervsprisen uddeles to gange om året, og Rudersdal Erhvervs- og Vækstråd har på deres seneste møde valgt, at netop denne virksomhed skulle modtage prisen i kategorien 'Årets Samarbejde', fordi de blandt andet har udvist et stort socialt engagement.
I begrundelsen lyder det blandt andet:
“Michael E. Larsen viser stor rummelighed over for borgere, der har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Desuden har ejeren, Michael E. Larsen, stor interesse i at uddanne unge og bidrage til markedsføring af erhvervsuddannelser m.v. Virksomheden er desuden en del af projektet branchepakker til flygtninge, hvor der er etableret praktikpladser med henblik på opkvalificering af flygtninge, så de er klar til arbejdsmarkedet.”

Enestående rummelighed

Det samarbejde har betydet, at den syriske flygtning Hussein i dag er fastansat hos Michael E. Larsen.
“Jeg arbejdede også som murer i Syrien, og jeg er rigtig glad for at arbejde her hos Michael,” fortæller Hussein, der har været i Danmark i tre år og to måneder.
Ligeledes bliver der hos det lokale murerfirma gjort meget ud af at beskæftige og uddanne borgere, der normalt har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Og det blev bemærket af borgmester Jens Ive, der var mødt op ved prisoverrækkelsen.
“Valget faldt på murermester Michael E. Larsen, der trods sin størrelse udviser en enestående rummelighed over for borgere, der kræver ekstra opmærksomhed og indsigt, og som har andre problemer end ledighed, men som også kræver tid og mange samtaler med kommunens jobcenter. Vi har haft et tæt samarbejde med Michael Larsen og hans virksomhed i en årrække. Et samarbejde som i den grad er eksemplarisk, og som vi meget gerne vil anerkende. Derfor er det med stor glæde, at jeg kan overrække Michael Larsen prisen for årets samarbejde,” siger Jens Ive, der er formand for Rudersdal Erhvervs- og Vækstråd.

Hussein er flygtning fra Syrien, og han blev for nylig fastansat som murer hos Michael E. Larsen. Det er han glad for. Foto: Anne Dahl Kristensen

Hussein er flygtning fra Syrien, og han blev for nylig fastansat som murer hos Michael E. Larsen. Det er han glad for. Foto: Anne Dahl Kristensen

Alle kræfterne værd

Murermesterfirmaet Michael E. Larsen blev grundlagt tilbage i 2005, og udover Michael Larsen selv er der i dag ni medarbejdere beskæftiget.
Hidtil har murerfaget været det primære i virksomheden, men i sommer kunne virksomheden også tilføje titlen som kloakmester på visitkortet.
Og anerkendelsen fra kommunen betyder meget for Michael E. Larsen.
“Jeg har igennem tiden vundet flere priser, men denne betyder mest for mig. Jeg er selv født og opvokset i Birkerød, og jeg vil gerne hjælpe, hvor jeg kan, det betyder meget for mig. Hvis jeg kan hjælpe et andet menneske til at få en uddannelse, og jeg samtidig får en god medarbejder ud af det, så er det ren win-win,” fortæller Michael E. Larsen, som selv gik i lære som murer efter 9. klasse og oprettede firmaet i en alder af 24 år.
Den gode gerning koster dog også kræfter.
“Selvfølgelig er det hårdt arbejde, og der har da også været flere sure dage. Men når det lykkedes i sidste ende at få et menneske i arbejde, er det alle kræfterne værd,” fortæller Michael E. Larsen.
Erhvervsprisen fra Rudersdal Kommune består af en indgraveret messingplade, 10.000 kr. til et personalearrangement samt et digitalt logo, som virksomheden kan bruge i sin markedsføring.

Rudersdal Kommunes Erhvervspris

Rudersdal Erhvervs- og Vækstråd besluttede i 2015 at uddele Rudersdal Kommunes Erhvervspris. Prisen uddeles indenfor én af følgende kategorier:

  • Årets sociale profil
  • Årets bidrag til et bedre byliv
  • Årets samarbejde
  • Årets bedste forretningsidé
  • Årets grønne profil

I 2017 uddeles erhvervsprisen to gange, i juni og december.

Publiceret 07 December 2017 15:00