22-årige Emil Victor Hvidtfeldt begav sig i lørdags ud på en 14 måneder lang cykeltur. Planen er, at han skal cykle fra Finland til Indonesien og undervejs samle penge ind til Foreningen Grønlandske Børn.

22-årige Emil Victor Hvidtfeldt begav sig i lørdags ud på en 14 måneder lang cykeltur. Planen er, at han skal cykle fra Finland til Indonesien og undervejs samle penge ind til Foreningen Grønlandske Børn.

22-årige Emil cykler til Indonesien til fordel for grønlandske børn

Emil Victor Hvidtfeldt fra Birkerød er netop draget ud på en cykeltur af de længere. Han har planlagt en velgørende to-hjulet rejse fra Finland til Indonesien og forventer at nå frem om et år

Af
Anne Dahl Kristensen

Rejselysten har altid været stor hos Emil Victor Hvidtfeldt. Men ikke i den traditionelle udgave, der for mange inkluderer en pool, badestrand og masser af afslapning. Det er i stedet de fysiske udfoldelser, der drager den unge mand fra Birkerød, og særligt bjergbestigning har en stor plads i hans rejselystne hjerte.

Men det er samtidig også en rejseform, der er temmelig dyr. Og derfor begyndte Emil sidste år at undersøge, hvordan man på anden vis kan bringe sig selv rundt i verden til billige penge. Svaret blev en cykel, og på den begav Emil sig i lørdags ud på en tur, han formentlig sent vil glemme.

Springer Danmark og Sverige over

Emil begynder sin tur i Finland, og begiver sig derfra videre igennem de østeuropæiske lande for til sidst at ende i Singapore i Asien og endelig i Indonesien.

“Jeg har en del kilometer foran mig, og jeg kender både Danmark og Sverige ret godt. Så jeg vil spare de kendte kilometer for i stedet at begynde turen i Finland. Og de Østeuropæiske lande er billige at rejse i, derfor har jeg valgt den rute,” fortæller Emil til Rudersdal Avis inden sit eventyr.

Det er nemlig ikke det store rejsebudget, som den unge mand tager med sig. Igennem de seneste måneder har han arbejdet i vuggestuen i Trørød Børnehus for at spare penge sammen til projektet. Men ellers er det tanken, at turen i stedet skal kaste penge af sig.

Læs også: Holtes powerkvinde blev ramt af kræft: Nu cykler hun til fordel for kræftsyge børn

Der venter Emil cirka 18.000 kilometer på ruten, der går igennem 26 lande og to kontinenter. Privatfoto

Der venter Emil cirka 18.000 kilometer på ruten, der går igennem 26 lande og to kontinenter. Privatfoto

Velgørende mission

Udover at udfordre sig selv er formålet også, at Emil vil samle penge ind til Foreningen Grønlandske Børn. Og hvornår nu det?

Forklaringen herpå skal findes tilbage i 2016, hvor Emil som en del af sin uddannelse på DTU studerede et års tid i Grønland. Men opholdet gik ikke helt som planlagt.

“Jeg blev meget hurtigt betaget af naturen, men man er også meget isoleret i Grønland. Og efter lidt tid begyndte jeg at sove dårligt og endte i en depression. Til sidst kunne jeg ikke længere og tog hjem til Danmark. Men den mulighed har grønlandske børn jo ikke, og der er nogle sociale forhold i Grønland, som gør, at jeg gerne vil hjælpe,” fortæller Emil og uddyber:

“Stort set alle i Grønland er berørt af selvmord på den ene eller anden måde, og der er ikke særlig mange af de unge, der gennemfører gymnasiet.”

Derfor har Foreningen Grønlandske Børn som mission at styrke grønlandske børn og unges ressourcer og kompetencer, særligt med fokus på de sårbare børn og unge. Og det formål vil Emil fra Birkerød altså nu gøre sit for at støtte op om.

Mental udfordring

Forude venter ifølge Emil 18.000 kilometer på cykel, som skal tilbagelægges på cirka 14 måneder. Turen går igennem 26 lande og to kontinenter. Emil har ladet sig inspirere af andre eventyrere som Jamie McDonald og Henk Van Dillen, der har gennemført lignende missioner. Og Emil håber, at det også vil lykkes for ham.

“Det er svært at forberede sig på at skulle cykle i 14 måneder, men jeg føler mig klar, og så må jeg tage det stille og roligt. Men det er klart, at det bliver en udfordring på alle måder, og de fysiske udfordringer bliver jo nærmest det mindste,” lyder det fra Emil.

Selvom han cykler alene og umiddelbart kun møder folk på sin vej, frygter han ikke, at ensomheden tager over, ligesom det var tilfældet i Grønland.

“I Grønland handlede det ikke kun om at være alene, men nok mere om det faktum, at jeg var meget låst fast på ét sted i et indelukket miljø med de samme mennesker. Så på den måde er det en anden udfordring, der venter denne gang. Men jeg tror helt sikkert, at det mentale bliver den største udfordring undervejs,” fortæller han.

International rytter

Emil kommer selv fra et internationalt miljø. Han er født i Tyskland, og boede derefter først uden for Århus og derefter i Holland med sine forældre og søster i lidt over tre år, inden familien flyttede til Birkerød. Han har gået på en amerikansk skole i Holland, og efterfølgende på Birkerød Gymnasium, og han er på den måde vant til at gebærde sig i verden.

Undervejs på sin tur vil Emil opdatere sin blog. Den kan læses via adressen: theoddtrip.com, hvor man også kan donere penge til indsamlingen eller lade sig underholde af indtrykkene fra den anden ende af verden.

Publiceret 02 May 2018 11:30