Genåbnet havecenter satser på mere end planter

Inden du kører ud af Bistrup ligger Dit Havecenter på højre hånd. Forretningen genåbnede til dette års plantesæson. Ny ejer og nyt personale giver nyt liv i forretningen

Af
Thomas Schiermacher

Plante smil ... Lige på hjørnet, der hvor Birkerød ender ligger Dit Havecenter. Det har det gjort i mange år, med andre navne, nu er skiltet skiftet og drivhuset er igen fyldt med planter, blomster, buske. Maria , Jette og Kenneth, tager imod i varmen under drivhusets glastag.

Forretningen skiftede ejer i efteråret og det nye hold i DitHavecenter har knoklet hårdt for at få havecentret i fulde omdrejninger og det er det så nu.

"VI er kommet rigtig godt i gang og har været på fulde omdrejninger siden marts," siger Kenneth , der er daglig leder i Dit Havecenter og som er uddannet planteskolegartner.

Det store drivhus er lunt og duften umiskendeligt af plantejord og blomster og mens Maria viser rundt falder snakken på, hvilke planter man særligt kan finde i havecentret.

"Vi har mange planter til stuen og til haven. Fra stauder og blomster til krukker og træer, men der er også andre ting, tilføjer Kenneth.

"Vi har et særligt fokus på planter man kan spise," siger han og henter en champignonurt.

Den ligner en krydderurt, er lille busket og mørkegrøn – og da jeg smager et blad bliver det tydeligt, hvor den har sit navn fra.

"Vi har et meget stort udbud af krydderurter og så gør vi det lidt i mærkværdigheder, som jeg kalder det," siger han og herunder hører champignonurten og også de hvinende stærke chilier man kan finde i drivhuset.

"Folk er bare vilde med krydderurterne," siger Kenneth.

Mere end planter

En af de ting, der skal profilere Dit Havecenter er, at der skal ske mere end bare plantesalg. Der skal også være andre grunde til at køre ind på p-pladsen.

"Vi har allerede holdt et arrangement med musik. Og det vil vi fortsætte med at gøre, " siger Kenneth

En idé de arbejder med, er et arrangement med planter og blomster med musikreferencer til Beatles. Det er noget Kenneth selv synes er sjovt, som han selv formulerer det.

"Der er mange planter, der f.eks har fået Beatlesreferencer. Der er en rose, der hedder McCartney og der er en græstype, der hedder beatlemania," fortæller han.

Manden bag det hele er Hans Sørensen, som er anlægsgartner og som i samarbejde med Kenneth fik ideen til at starte plantecentret op op på ny.

Plantecentret ligger Bistrupvej 198, 3460 Birkerød. Der er åbent alle hverdage fra 9-17.30 og i weekenderne fra 9-16.

Publiceret 26 June 2018 00:00