Skolebestyrelsen for Dronninggårdskolen vil gerne finde sig på plads efter skolereformen fra 2013 og have styr på fremtiden, inden en multihal bygges ved skolen. Foto: Mikkel Brøgger Petersen

Skolebestyrelsen for Dronninggårdskolen vil gerne finde sig på plads efter skolereformen fra 2013 og have styr på fremtiden, inden en multihal bygges ved skolen. Foto: Mikkel Brøgger Petersen

Skolebestyrelse: Andre ting er vigtigere end en multihal

Mere plads er en forbedring, lyder det fra skolebestyrelse, som alligevel bekymrer sig om kamp om pladserne

Af
Mikkel Brøgger Petersen

MULTIHAL Inden en eventuel multihal skyder op, hvor Dronninggårdskolens gymnastiksale i dag ligger, ser Dronninggårdskolens skolebestyrelse gerne, at flere ting først kommer på plads, fortæller skolebestyrelsesmedlem, Mads Beyer, som også er en del af styregruppen knyttet til multihal-projektet.

For det første vil arbejdsro være tiltrængt.

"Skolerne har de seneste år været udsat for mange forandringer med skolereformen og store besparelser. Vi har flere gange sagt, at vi har behov for ro på og tid til at gøre det, som skolen skal gøre. Der kan det måske være fint, at vi ikke nu skal kaste os ud i alternative idrætsplaner, mens en eventuel byggeperiode foregår," siger han.

For det andet må fremtidsplanerne være mere tydelige, inden byggeriet starter.

"Kommunen har jo sat et arbejde i gang med en strukturanalyse om den fremtidige organisering af institutionerne på blandt andet skoleområdet. Så det giver mening, at kommunen først finder ud af, hvad der skal være af skoler i Holte, og hvor skolerne skal ligge," siger han.

Skolen allerede presset

Mads Beyer fortæller, at planerne om en multihal ved Dronninggårdskolen lige før valget sidste år kom som en overraskelse for bestyrelsen, da man slet ikke havde været inddraget i beslutningen. Og nu står man med et tveægget sværd i hænderne.

"Det vil give en god kapacitet, hvis gymnastiksalene blev erstattet med en idrætshal, og det er naturligvis en velkommen forbedring. Samtidig kan vi godt være lidt bekymrede for, om det i virkeligheden kommer til at presse skolen mere, fordi der bliver et stort indryk fra idrætsforeningerne. Skolens fysiske rammer er i forvejen meget pressede," siger Mads Beyer.

"Man bør afklare politisk, om det er for skolens skyld eller for at give mere kapacitet til idrætsforeningerne. Kommunen vil lave en idrætshal, men det må ikke betyde, at skolen presses mere over i festsalen, og at der ikke bliver plads til andre anlægsinvesteringer. Selvfølgelig må man spørge sig selv, om det er den bedste måde at bruge pengene på, og hvad man ellers kunne få for de samme penge," siger Mads Beyer.

Publiceret 09 October 2018 11:00