Det er nu på lørdag Luc de Visme opfordrer til at man medbringer tegnebogen og støtter den lokale 7 Eleven kiosk på Birkerød Station. Arkivfoto

Det er nu på lørdag Luc de Visme opfordrer til at man medbringer tegnebogen og støtter den lokale 7 Eleven kiosk på Birkerød Station. Arkivfoto

Luc de Visme vil redde 7 Eleven på Birkerød Station: ”Køb alt, hvad der er også pølsebrød og slik”

Den lokale ildsjæl nyder at man kan købe en croissant og en kop kaffe på stationen. Derfor har han nu taget initiativ til en såkaldt cashmob denne lørdag

Luc de Visme har tidligere været med til at arrangere støtteaktioner til fordel for det lokale handelsliv og nu håber han igen på, at han kan være med til at mobilisere de lokale forbrugere. Det er beslutningen om at lukke DSB’s 7 Eleven kiosk på Birkerød Station, der har fået ham til at arrangere en såkaldt cashmob, hvor han opfordrer borgerne til at støtte kiosken ved at købe stort ind lørdag kl. 13.

Han mener, at det er trist at DSB har valgt at lukke kiosken den 31. januar næste år fordi indtjeningen svigter. Han synes nemlig det er rart at have en kiosk hele året, hvor man kan købe en croissant om morgenen eller en avis - og hvor man kan forny sit rejsekort hos et menneske i stedet for en automat.

”Hvis vi ikke gør noget, så forsvinder alt liv på stationen og den bliver mere usikker. Jeg synes, vi skal vise DSB at vi ikke er enige,” skriver Luc det Visme og fortsætter:

”Vi mødes kl.12 på lørdag og køber alt, hvad der er også pølsebrød og slik. Alle er velkommen, der er ikke et politisk parti bag. Det er bare min spontane reaktion på noget jeg synes er en tilbagegang for Birkerød by.”

Han håber på, at auktione og en øget støtte fra de lokale pendlere den kommende måned kan være med til at skabe så meget omsætning af DSB vælger at omgøre beslutningen.

Ifølge Aske Wieth-Knudsen, der er underdirektør i DSB Kommerciel har man dog i flere år forsøgt at gøre butikken rentabel uden held.

”Det er ærgerligt, at det ikke er lykkedes at holde butikken rentabel. Vi havde håbet, at 2018 skulle være året, hvor udviklingen vendte. Men trods flere års indsats er det ikke lykkedes, derfor lukker butikken,” siger Aske Wieth-Knudsen./sig

https://www.facebook.com/events/1924690470981668/

Publiceret 05 December 2018 10:30