Ledere og medarbejdere på tre plejecentre skal gennemgå et læringsforløb, som skal fremme værdigheden og styrke positive forandringer i det daglige arbejde med de ældre borgere. Modelfoto: Adobe

Ledere og medarbejdere på tre plejecentre skal gennemgå et læringsforløb, som skal fremme værdigheden og styrke positive forandringer i det daglige arbejde med de ældre borgere. Modelfoto: Adobe Robert Kneschke

Et værdigt hverdagsliv for ældre borgere

Nyt læringsforløb skal styrke værdigheden og det tætte samarbejde på kommunens plejecentre

Ledere og medarbejdere på tre plejecentre skal gennemgå et læringsforløb, som skal fremme værdigheden og styrke positive forandringer i det daglige arbejde med de ældre borgere.

"Det er helt centralt for os, at borgerne oplever et værdigt hverdagsliv med mulighed for selv at kunne bestemme. Hverdagen skal være meningsfuld for alle, og vi skal hjælpe og guide vores mest sårbare borgere," siger formand for Social- og Sundhedsudvalget Birgitte Schjerning Povlsen (K) i en pressemeddelelse.

På Plejecenter Bistrupvang og i Bofællesskabet Æblehaven handler forløbet om borgernes selvbestemmelse og livskvalitet. Plejecenter Hegnsgårdens medarbejdere skal arbejde med 'en værdig død'. Her er fokus på at uddanne medarbejderne i at blive bedre til at tage de svære samtaler og at sikre gode forløb.

Både forløbet om en værdig død og forløbet om selvbestemmelse og livskvalitet, tager udgangspunkt i centrenes daglige, faglige praksis. Det gøres for at sikre praksisnære læringsforløb, som medarbejdere og ledere kan omsætte direkte i det daglige arbejde.

CV

Publiceret 11 March 2019 11:00