Sådan så det ud, da Rasmus Jarlov tilbage i januar besøgte Brüel & Kjær i Nærum i forbindelse med det nye hovedstadsudspil. Nu er det vedtaget. Pressefoto

Sådan så det ud, da Rasmus Jarlov tilbage i januar besøgte Brüel & Kjær i Nærum i forbindelse med det nye hovedstadsudspil. Nu er det vedtaget. Pressefoto

Fingerplan vedtaget: Nu kan frøene sås til en ny erhvervsby i Nærum

Den reviderede Fingerplan, som netop er trådt i kraft, åbner op for at udvikle Nærum erhvervsområde

Af
Anders Dall

Det var en glad viceborgmester, som i slutningen af marts kunne konstatere, at Rudersdal Kommune nu for alvor kan begynde at så frøene til visionerne for erhvervsområdet i Nærum. Det skyldes, at Fingerplan 2019 netop er trådt i kraft. Den åbner blandt andet op for, hvor der må bygges nye boliger og erhverv i hovedstadsområdet, og her er Nærum blevet udpeget som et såkaldt særligt lokaliseringsområde for erhverv.

”Det er vi rigtig glade for. Det har vi kæmpet for i mere end ti år,” siger Erik Mollerup (V), der er viceborgmester i Rudersdal Kommune.

Fingerplanen sætter de overordnede rammer for kommunernes fysiske planlægning i hovedstadsområdet. Sammen med planloven danner Fingerplanen ramme om kommunernes byudvikling, og det har tidligere forhindret Rudersdal Kommune i at forny erhvervsområdet i Nærum.

Centralt område

Men i januar i år præsenterede regeringen et hovedstadsudspil med en revideret fingerplan, der åbnede op for tre nye særlige lokaliseringsområder i hovedstadsområdet heriblandt Nærum. Det drejer sig om området omkring Skodsborgvej, Nærum Hovedgade og Linde Alle.

”Det er et forholdsvis stort og centralt område i Nærum. Det giver os mulighed for at tænke byggeri i området på en ny måde. Det kan være erhvervsbygninger eller blandet erhverv og bolig. Det giver os en større spilleplade og muligheder, som kan skabe noget fornyelse,” fortæller Erik Mollerup.

Han henviser til den visionsplan for Nærum erhvervsområde, som kommunen lavede i 2016. Her er visionen kort sagt, at det nuværende erhvervsområde skal omdannes til en erhvervs- og vidensby, som skal binde Nærum bedre sammen, end det er tilfældet i dag.

”Nu kan vi realisere de ting, vi har arbejdet med i den visionsplan. Det giver mulighed for, at moderniseringen og udviklingen af erhvervsområdet kan begynde,” siger viceborgmesteren.

Han forklarer, at næste skridt er, at kommunen, med udgangspunkt i visionsplanen, kan sætte gang i arbejdet med at lave en kommuneplan og lokalplan for området.

Publiceret 12 April 2019 11:30