Lokalpolitiker i Rudersdal, Birgitte Schjerning Povlsen var med de konservative partikammeraterne på skovtur i Rude Skov. Mette Abildgaard og partiformand Søren Pape Poulsen blev klogere på den lokale, urørte natur. Foto: Anne Dahl Kristensen

Lokalpolitiker i Rudersdal, Birgitte Schjerning Povlsen var med de konservative partikammeraterne på skovtur i Rude Skov. Mette Abildgaard og partiformand Søren Pape Poulsen blev klogere på den lokale, urørte natur. Foto: Anne Dahl Kristensen

Abildgaard og Pape på skovtur i Rudersdal

Tirsdag tog Mette Abildgaard sin partiformand med ud i Rude Skov med et formål at vise den urørte natur

Imens Det Konservative Folkepartis partiformand, Søren Pape Poulsen, tirsdag trak overskrifter i det danske medielandskab, så befandt hovedpersonen selv sig et anderledes urørt og roligt sted.

Konservatives gruppeformand, Mette Abildgaard, der stiller op i Rudersdalkredsen, havde nemlig inviteret sin partiformand med ud i Rude Skov. Her så de sammen med lokalpolitiker Birgitte Schjerning Povlsen på den del af skoven, der er blevet udlagt som 'urørt skov'.

Den slags findes der cirka 400 hektar af i Rude Skov, og konceptet er ganske enkelt, at skoven skal stå urørt. Der bliver altså ikke fjernet væltede træer, og der bliver ikke fældet eller plantet træer. Skoven står, som naturen har skabt den.

Energibooster

"Vi er her i dag, fordi jeg vil vise min partiformand den urørte skov, som vi har været med til at indføre i vores regeringsperiode. I urørt skov lever nemlig 6 ud af de 10 truede dyrearter, vi har i Danmark, og nogle af dem findes kun i urørt skov. Derfor er det vigtigt, at vi bliver ved at beskytte det," sagde Mette Abildgaard om den politiske baggrund for turen og tilføjede:

"Jeg er stolt af at have bidraget til at skabe større naturrigdom, og så er det bare fedt i en travl valgkamp at komme herud i skoven, hvor der er fred og ro. Det er en energibooster."

Initiativet til mere urørt skov blev taget i forbindelse med Naturpakken, som Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti blev enige om.

Den indebærer blandt andet, at der i løbet af de næste 50 år udlægges over 13.000 hektar urørt skov 45 danske skove, herunder blandt andet Rude Skov.

Kuperet terræn

Med på turen havde politikerne også biolog Henrik Jørgensen fra Danmarks Naturfredningsforening, som undervejs fortalte om det særegne ved Rude Skov og de urørte områder.

Henrik Jørgensen har samtidig et specielt forhold til netop Rude Skov, idet at hans far var skovfoged for netop dette område, og han kunne således bidrage med flere anekdoter fra tidligere tider.

De nedfaldne grene og træstammer skaber et kuperet terræn i Rude Skov, som gør skovturen til mere end en vandring lige ud ad landevejen.

adk

Publiceret 29 May 2019 14:25