Mette Abildgaard, gruppeformand hos Det Konservative Folkeparti, er opstillet i Rudersdalkredsen. Hun kan i dag konstatere en flot fremgang i Rudersdal sammenlignet med det seneste folketingsvalg i 2015. Arkivfoto

Mette Abildgaard, gruppeformand hos Det Konservative Folkeparti, var opstillet i Rudersdalkredsen. Hun kan i dag konstatere en flot fremgang i Rudersdal sammenlignet med det seneste folketingsvalg i 2015. Arkivfoto

Konservative og Radikale vinder valget i Rudersdal

Med en fremgang på 9,7 procentpoint blev Det Konservative Folkeparti gårsdagens valgvinder i Rudersdal. Stærkt forfulgt af Radikale Venste

Af
Anne Dahl Kristensen

Både Det Konservative Folkeparti og Radikale Venstre fordobler deres antal af mandater i Folketinget efter gårsdagens valg. Også lokalt i Rudersdal blev de to partier vindere.

Det Konservative Folkeparti står for den største fremgang. De fik i Rudersdal i alt 6.141 stemmer, hvilket svarer til en fremgang på 9,7 procentpoint sammenlignet med folketingsvalget i 2015.

Gruppeformand for Det Konservative Folkeparti, Mette Abildgaard, som er opstillet i Rudersdalkredsen, tager det ene mandat fra Nordsjællands Storkreds, og er dermed genvalgt til Folketinget.

Derudover ser det ud til, at Konservative høster endnu et mandag i Nordsjælland. Det vides dog endnu ikke, hvem der får dette.

Derefter kommer Radikale Venstre, som høstede i alt 5.843 stemmer og dermed en fremgang på 7,1 procentpoint.

Fremgang har både Venstre og SF også haft, men dog i mindre grad. De går henholdsvis 2,5 procentpoint og 2,3 procentpoint frem i forhold til det seneste folketingsvalg.

De tabte

Ser man i den anden ende af spektret, så er det Liberal Alliance, der bliver valgets taber i Rudersdal. Med 1.878 stemmer går de tilbage med 13,6 procentpoint sammenlignet med valget i 2015.

Derefter er det Dansk Folkeparti, der går næstmest tilbage. De fik 1.350 stemmer og går tilbage med 7,1 procentpoint.

Socialdemokratiet, Alternativet og Enhedslisten går også lidt tilbagegang.

Ser vi på de nye partier, så fik Kristendemokraterne 239 stemmer, Stram Kurs fik 285 stemmer og Nye Borgerlige fik 885 stemmer i Rudersdal.

Dertil kommer løsgængerne uden for parti, nemlig Gert Lassen og Hans Frederik Brobjerg. De fik henholdsvis 25 og 7 stemmer.

Publiceret 06 June 2019 09:36