Christian Poll har været Alternativets miljøordfører, men blev ikke genvalgt til Folketinget. Foto: Anne Dahl Kristensen

Christian Poll har været Alternativets miljøordfører, men blev ikke genvalgt til Folketinget. Foto: Anne Dahl Kristensen

Farvel til Folketinget: Poll og Messmann er ude

To lokale borgere har siddet i Folketinget i de sidste fire år. Men nu skal de i gang med en ny hverdag

Af
Anne Dahl Kristensen

De bor begge i Birkerød, og igennem de sidste fire år har de begge haft deres daglige gang på Christiansborg. Men politisk har de været langt fra hinanden.

Der er tale om Christian Poll, der har været folketingsmedlem for Alternativet og har været partiets miljøordfører. Og Jan-Erik Messmann, der også har båret titlen folketingsmedlem, men for Dansk Folkeparti. Han har samtidig fungeret som ordfører for Nordisk Råd.

Efter sidste uges folketingsvalg mister de begge deres plads.

Begge partier oplevede tilbagegang ved valget, og det betyder, at Alternativet mister sit ene mandat i Nordsjællands Storkreds.

"Det er ærgerligt, og jeg er selvfølgelig skuffet. Jeg havde regnet med, at vi ville gå tilbage og måske ryge ned på syv mandater. Men jeg havde ikke regnet med, at vi ville ryge helt ned på fem mandater," siger Christian Poll til Rudersdal Avis og fortsætter:

Politik tager tid

"Det tager tid at komme ind i det politiske arbejde og få en position i Folketinget. Det havde jeg lige lært, så det er selvfølgelig ærgerligt, at jeg ikke får lov til at fortsætte arbejdet. Jeg har haft en stor aktie i vores grønne, politiske grundlag, og det som jeg har stået på mål for i fire år, er der nu nogle andre, der skal føre videre," lyder det fra Poll.

Ved et vælgermøde på Birkerød Gymnasium fremhævede Christian Poll netop, at der ifølge hans mening er brug for flere 'kedelige typer, som han selv i Folketinget, som kan tage vare på miljøet. Han er dog fortrøstningsfuld i forhold til fremtiden.

"Jeg gætter på, at det bliver Susanne Zimmer, der skal løfte det grønne område for Alternativet, og jeg ved, at hun har et grønt hjerte. Så jeg er fortrøstningsfuld. Men jeg tror også, at det bliver svært kun at have fem mandater i Folketinget. Jeg har jo set, hvordan Konservative har løbet rundt med deres hidtidige seks mandater, og jeg har selv haft et hav af ordførerskaber, selvom vi havde 10. Så man bliver også nødt til at priotere," siger Christian Poll, der trods alt glæder sig til at få mere tid sammen med sin familie og venner.

Kun ét mandat til DF

Dansk Folkeparti fik en vælgerlussing ved sidste uges valg, og det betyder samtidig, at de mister to af deres tre mandater i Nordsjællands Strokreds. Det ene mandat, der er tilbage, går til Morten Messerschmidt, og derfor må Jan-Erik Messmann, der er opstillet i Rudersalkredsen også vinke farvel til Christiansborg.

"Det er fuldkommen uforståeligt, specielt efter de 146 stramninger, som vi har fået gennemført. Jeg tror, at alle de meningsmålinger, som kommer ud i løbet af sådan en valgkamp gør, at de folk tænker, at så må jeg hellere stemme på noget andet," lyder konklusionen fra Jan-Erik Messmann.

Selvom det i denne omgang betyder et farvel til politik på Borgen, så har Jan-Erik Messmann ikke opgivet håbet om en fremtidig politisk karriere.

"Jeg vil gemme mine valgplakater, og hvis nu den kommende regering kun holdet er år eller halvandet, så vil jeg stille op igen. Ellers vil jeg også prøve at stille op til kommunalvalget," siger Jan-Erik Messmann, der er kendt for at have mange jern i ilden.

I første omgang byder fremtidsplanerne dog på et gensyn med rokammeraterne i den lokale roklub, ligesom han arbejder med planerne om at lave noget tv med politisk indhold. Og så regner han også med at besøge Christiansborg med jævne mellemrum, hvor han vil komme med forslag til sine politiske kolleger.

"Jeg har lært meget i de sidste fire år, og jeg har altid været optimist. Så selvom jeg ikke er 40 eller 50 år mere, så skal der absolut ske et eller andet," siger Jan-Erik Messmann.

Publiceret 08 June 2019 11:00