Rudersdal Kommunes erhvervsudvalg var for nylig på besøg hos tech-virksomheden MJK i Birkerød. Pressefoto

Rudersdal Kommunes erhvervsudvalg var for nylig på besøg hos tech-virksomheden MJK i Birkerød. Pressefoto

Tech-producent fra Birkerød sparer vand på hele kloden

Rudersdal Kommunes erhvervsudvalg besøgte for nylig tech-virksomheden MJK i Birkerød, som eksporterer bæredygtige vandstyrings-løsninger til fem kontinenter

Bag det lidt diskrete virksomhedsnavn MJK gemmer sig en alt andet end anonym eksportsucces.

Renseanlæg, vandværker og industrier i 150 lande er aftagere af MJKs pumpestyringer og måleudstyr, som for eksempel automatisk kan registrere og alarmere om overløb i vandboringer og sikre effektiv vandgennemstrømning i rør, anlæg og kanaler.

MJK har i øjeblikket 60 ansatte, og medarbejdergruppen består af både ingeniører, ufaglærte og faglærte, såsom elektronik-fagteknikere. Virksomheden blev etableret af unge ingeniører i 1977 og har siden 1999 ligget i Rudersdal. Navnet MJK er i øvrigt en forkortelse af efternavnene på de oprindelige ejere Madsen, Jensen og Kruse.

Det skriver Rudersdal Kommune i en pressemeddelelse.

Fokus på vækst

Carsten Sønder gav i sin præsentation af virksomheden eksempler på, hvordan et kontinuerligt udviklingsfokus har sikret MJK's levedygtighed og fortsatte vækst:

"Oprindeligt producerede vi for eksempel pumpestyrings-systemer, som blev skræddersyet til en enkelt kunde efter ordre. For at skabe vækst i virksomheden udviklede vi senere et standard-produkt, som gjorde det muligt for os at eksportere til andre lande i Europa. Senest har vi bredt vores fokus ud, så vi også rådgiver vores kunder i energibesparelser," siger han.

Fin repræsentant

I 2012 lod MJK sig opkøbe af Xylem-koncernen, hvilket gav MJK adgang at eksportere via Xylems globale distributionsnet. Da MJK i 2017 måtte flytte fra hovedsædet i Nærum på grund af vokseværk, valgte virksomheden at blive i Rudersdal. Dét glæder erhvervsudvalgets formand, Randi Mondorf (V):

"MJK er en fin repræsentant for de virksomheder, som vi ønsker at tiltrække til kommunen: Innovative tech-udviklere, som skaber intelligente energibesparelser, som har fokus på vækst og udvikling, og som kan tilbyde attraktive, videnstunge arbejdspladser tæt på vores borgere til gavn for deres work-life balance."

Meget aktuelt for den globalt orienterede vært, besluttede erhvervsudvalget på det efterfølgende udvalgsmøde at deltage i et projekt hos Copenhagen Capacity, som skal understøtte kommunens virksomheder i den store udfordring det p.t. er at rekruttere talenter internationalt. På mødet tog Erhvervsudvalget også hul på arbejdet med at udforme en ny dynamisk erhvervsstrategi for Rudersdal, der skal gælde fra 2020.

Publiceret 13 July 2019 11:00