Et projekt om at uddanne unge til brandkadetter møder ikke opbakning i Rudersdal, og derfor lukkes tilbuddet nu. Arkivfoto

Et projekt om at uddanne unge til brandkadetter møder ikke opbakning i Rudersdal, og derfor lukkes tilbuddet nu. Arkivfoto

Ingen vil være brandkadetter i Rudersdal: Nu dropper kommunen tilbuddet

En ny uddannelse som brandkadet møder ikke opbakning, og derfor bruges pengene nu til andre formål i stedet

Af
Anne Dahl Kristensen

Sidste år blev der afsat 100.000 kr. i det kommunale budget, som blev øremærket til at uddanne såkaldte brandkadetter i Rudersdal.

Der var tale om et projekt, som er set gennemført med succes andre steder i landet, og hvor 12 lokale unge i alderen 13-18 år havde mulighed for at få et indblik i livet som brandmand.

Men efter det første år står det nu klart, at der ganske enkelt ikke er tilslutning til projektet. Det fremgik af det seneste møde i kommunalbestyrelsen, hvor sagen blev behandlet.

"Desværre viste det sig, at de unge ikke synes, det er en god ide at blive brandkadet. Vi har ikke kunnet få fat i nogle unge. I stedet undersøgte vi muligheden for at realisere Unge i Beredskabet, men heller ikke her var der den store interesse fra de unge, og vi må indse, at projektet ikke kan iværksættes. Så midlerne bliver nu i stedet tilført kommunekassen," sagde Kristine Thrane, formand for kultur- og fritidsudvalget ved fremlæggelsen af sagen i kommunalbestyrelsen.

Socialt sigte

Brandkadetprojektet var bygget op af to dele: en ggrunduddannelse og et korps af uddannede brandkadetter. Grunduddannelsen og minimum et år i Brandkadetkorpset er tænkt som et samlet forløb, da det særligt var i Brandkadetkorpset, at deltagerne skulle vokse med opgaven og tage ansvar.

Uddannelsen havde nemlig også et socialt sigte, og var designet til også at inkludere unge med skolemæssige, personlige eller sociale udfordringer, idet projektet satte fokus på den personlige udvikling.

Projektet blev etableret som et samarbejde mellem Nordsjællands Brandvæsen, Kulturområdet i Rudersdal Kommune, folkeskoler i kommunens samt andre aktører.

Men der har altså som sagt ikke været interesse for projektet, som derfor nu lukkes.

Publiceret 18 July 2019 11:00