Arkivfoto

Arkivfoto

Mursten af guld: Er du også hus-millionær?

Her har halvdelen af årets sælgere tjent mere end én million

I Tønder og på Langeland er der én enkelt hussælger, der hidtil har tjent mere end én million kroner på at sælge sit hus i år.

I Lemvig er der to - og i Norddjurs er der tre.

Men i Gentofte, København og Rudersdal Kommune er det mellem 57 og 47 procent af årets hidtidige hussælgere, der som minimum har kunnet fore bankbogen med det samme beløb.

Det viser en helt ny opgørelse over årets hushandler, som boligsitet Boliga.dk står bag.

" Gentofte, København og Rudersdal er boligmarkeder, som har været i fremgang siden 2012, og hvor der fortsat handles flittigt - og priserne stiger," siger Mira Lie Nielsen, der er boligøkonom og chefanalytiker hos Nykredit i en pressemeddelelse.

" Vi ser mange, som realiserer den store formue i huset og skifter det til et lidt mindre hus eller flytter i lejlighed lidt tættere ind mod København.

Her har sælgerne scoret mest

Det er sælgerne i henholdsvis Gentofte og Lyngby-Taarbæk Kommune, der begge ligger lige nord for København, som har trukket de største kontante gevinster på deres hussalg i 2019.

I Gentofte lyder den gennemsnitlige fortjeneste på årets hushandler ifølge Boliga.dk på godt 3,8 millioner kroner, mens den i Lyngby-Taarbæk lyder på 2,3 millioner kroner.

81 hushandler er blevet tinglyst i år i Tønder Kommune* - og mens det altså blot er en enkelt sælger, der har scoret over én million kroner på sit salg, så er de resterende handler endt med en gennemsnitlig gevinst på næsten 126.000 kroner.

I Lemvig har hussælgerne i gennemsnit høstet nogenlunde samme gevinst; de to kommuner er således de steder i landet, hvor den kontante fortjeneste ved at sælge i år har været mindst.Her får du rabat på dit boligkøb

https://www.boliga.dk/nye-prisfald

*Boliga.dk har opgjort den gennemsnitlige andel og den gennemsnitlige kontante forskel på købs- og salgspris for huse, der er solgt i 2019 efter at have været udbudt offentligt til salg. Der er kun medtaget kommuner med min. 20 tinglyste handler i perioden 1.1.2019-15.7.2019.

Publiceret 31 July 2019 11:55