Medarbejdere fra DanBolig i Birkerød og Nordea afdelingen fra Holte står for servering af kaffe og rundstykker.

Medarbejdere fra DanBolig i Birkerød og Nordea afdelingen fra Holte står for servering af kaffe og rundstykker.

Glæd dig til frisksmurte rundstykker og morgensang

Lørdag morgen er der traditionen tro kaffe på kanden, og flere tusinde velsmurte rundstykker klar til Morgenbord i Birkerød Hovedgade

BYLIV Morgenbordet i Birkerød Hovedgade den anden weekend i august er en af byens hyggeligste traditioner. For når fadende bugner af velsmurte rundstykker og beredskabet sørger for duften af friskbrygget kaffe, så kan det være svært at bevare pessimismen.

Morgenbordet har været en tradition som er løbet i lige linie uden ophold siden 1973 og kan derfor i år fejre 46-års jubilæum.

”Dagen markerer at skoleeleverne vender tilbage til et nyt år og arbejdet kalder igen. Vi hilser på naboerne og viser hinanden lokal loyalitet ved at bakke op om byen og handelslivet,” skriver formand for Handelstandsforeningen Brian Lund Nielsen.

Det er handelsstandsforeningen, kommunalbestyrelsens medlemmer og frivillige fra Sct. Georgs gilderne, der står tidligt op for at smøre de 2500 rundstykker, som er doneret af Farumhus Konditori.

Klokken 8 åbnes for serveringaf kaffe og rundstykker på Pengetorvet foran det gamle Nordea Bank lokale, som ejeren af bygningen har været så venlig at stille til rådighed i dagens anledning.

Rudersdal Kommune bakker op om festen med flag i Hovedgaden og ved præstegårdshaven inviterer menighedsrådet til det skønneste syng-sammen arrangement kl. 10.

Torvedage er tilbage

På Majpladsen foran Birkerød kro kan man som sædvanligt opleve de dygtige gymnaster Salto Teens fra Skjold Gymnastik. Efter opvisningen vil der være mulighed for selv at prøve kræfter med springgymnastik.

Det er også fra på lørdag at torvedagene er tilbage og Torvepladsen igen fyldes af stadeholdere og god underholdning. Det er hver lørdag frem til den 5. oktober, at der er torvedage i Birkerød.

Morgenbord i Birkerød Hovedgade

Lørdag 10. august

Klokken 8.00

Publiceret 08 August 2019 11:00