Sandra Ferbing og Frederik Sporon-Fiedler glæder sig til at dele deres glæde ved god mad og dejlig vin.

Sandra Ferbing og Frederik Sporon-Fiedler glæder sig til at dele deres glæde ved god mad og dejlig vin.

Byens Deli åbner i Birkerøds gamle stationsbygning

Fra på fredag kommer der for alvor liv i den gamle stationsbygning, når Sandra Ferbing og Frederik Sporon-Fiedler officielt åbner Byens Deli på Birkerød Station

Der bliver fortsat malet, savet og banket i den gamle stationsbygning, men inden ugen er omme, er værktøjet skiftet ud med potter og pander og duften af grillstegt kylling.

Baren er malet i den ikoniske DSB grønne farve og i det hele taget er der kælet for detaljerne ”Byens Deli”.

Bag det nye madsted står Birkerødparret Sandra Ferbing og Frederik Sporon-Fiedler. De er begge opvokset i byen og har kendt hinanden evigheder, som de selv udtrykker det.

Den fine gamle stationsbygning er fredet.

Den fine gamle stationsbygning er fredet.

”Og på et tidspunkt fandt vi bare ud af, at vi ikke kunne undvære hinanden, og så har vi været sammen siden,” siger Sandra og griner.

For begge har der været fuldt tryk på karrieren, Sandra har blandt andet været landechef for et stort engelsk modebrand og Frederik stod bag Kødbyens Deli, der tre år i træk var nomineret til Byens Bedste af AOK.

Tilbage til Birkerød

Da Sandra ventede parrets første barn, besluttede de at flytte tilbage til Birkerød, og de syntes i den grad, at der manglede et sted, hvor man kunne købe et sundt veltillavet aftensmåltid. Så da Sandra et par år senere var på barsel med deres andet barn, voksede ideen om, at de to også skulle lave forretning sammen.

Frederiks-Sporon Fiedler driver i dag sit eget cateringfirma fra kantinen på Ordrup Gymnasium, så det var nærliggende, at det skulle have noget med mad at gøre.

De gik på jagt efter egnede lokaler og så hurtigt muligheden i stationsbygningen, men i første omgang var lokalet afsat til anden side. Sandra var dog ikke sådan at ryste af og fortsatte med at vise sin store interesse indtil DSB til sidste gav dem lov til at præsentere forretningsideen. Det var omkring påske i år, i maj måned skrev de under på kontrakten og 1. juni startede arbejdet med ombygningen af lokalet.

Vi kan klare det meste

De ved at det kan være en udfordring at starte virksomhed sammen, men Frederik er overbevist om, at de nu med to børn kan klare det meste.

”De HAR testet os, og vi har holdt fast i hinanden,” siger han med eftertryk.

I praksis kommer de da heller ikke til at gå op og ned ad hinanden. Det er Sandra, der kommer til at stå for den daglige drift, mens Frederik står for menukortet.

”Råvarerne er gode, alt er lavet fra bunden og kyllingerne er franske frilandskyllinger, fordi de bare er de bedste. Menukortet tæller også tre forskellige slags burgere, blandt andet en helt vegansk. Og der vil dagligt være nye salater og tilbehør,” forklarer parret.

Der er også tænkt bæredygtighed ind i forretningskonceptet, og bortset fra de franske kyllinger, så er det meste af det, der forhandles fra danske producenter. Emballagen er bionedbrydelig og dagens ret kan købes på pantglas, som man kan tage med tilbage næste gang man køber mad.

Samarbejde med Løvebageren

Parret har indgået et samarbejd med den økologiske bager Løvebageren, der ligger i Birkerød Hovedgade. De kommer til at stå for driften af Byens Deli i morgen og frokosttimerne, så man kan få en friskbrygget kop kaffe og en croissant med i toget fra morgenstunden.

Publiceret 14 August 2019 11:00