De nye indehavere af Siesta Trørød Bageri er en familievirksomhed, som i forvejen driver Taffelbay Konditorier. Foto: Mikkel Svinth Rødgaard

De nye indehavere af Siesta Trørød Bageri er en familievirksomhed, som i forvejen driver Taffelbay Konditorier. Foto: Mikkel Svinth Rødgaard

Familiebageri overtager Trørøds bageri

Siesta Trørød Bageri har over sommeren fået nye ejere. Familien bag Taffelbay Konditorier er nye bag både disken og ovnene.

Af
Mikkel Svinth Rødgaard

Ejerskifte De første mange kunder i Siesta Trørød Bageri har formentlig allerede opdaget, at der er nye ansigter bag disken i det afholdte bageri.

Familiebageriet Taffelbay overtog bageriet, som betyder meget for mange i Trørød, i slutningen af juli.

De nye ejere har stor respekt for bageriets betydning for Trørød:

"Det er jo et lille lokalsamfund, og vi har jo fundet ud af, at bageriet betyder rigtig meget for området. Vi ligger lige her på Trørød Torv, og vi vil meget gerne bidrage med arrangementer og skabe liv omkring bageren, så det stadig vil være lidt af et samlingssted, siger Annette Kromann, som er gift med Hans Kromann, som er tredje generation i familiebageriet, og mor til sønnerne Thomas og Christian, som også er en del af firmaet.

Kunderne har taget godt imod familien, og det er rigtig vigtigt for de nye ejere at fortælle, at der fortsat vil blive bagt fra bunden med gode råvarer i Siesta Trørød Bageri.

"Det ligger os rigtig meget på sinde at fortælle kunderne, at vi fortsætter i samme stil. Der bliver bagt i de gamle stenovne, vi fortsætter med nogle af de gode brød, som Claus og Charlotte (de tidligere ejere, red.) lavede så godt, og så kan vi jo også tilføre noget nyt," siger Annette Kromann.

Signaturkager som på Strandvejen

Der vil være kunder, som allerede har smagt familiens specialiteter som fragilité, jordbærtærter, gåsebryster og franske vafler. Taffelbay er kendt for sine kager, og folk valfarter til bageriet på Strandvejen i Hellerup, hvor familien har huseret i mere end 35 år.

Nu har lækkersultne kunder i Trørød (og omegn) også muligheden for at købe de særlige kager på Trørødvej 69.

"Vi er ikke en kæde. Vi er et familiebageri. Drengenes oldefar var bager på en lille ø i det sydfynske øhav, farfar var bager og far er konditor, og nu har vi så fjerde generation her. Thomas er lige blevet kandidat, trådt ind i virksomheden, så far kan koncentrere sig mere om bageriet," siger Annette Kromann.

Publiceret 04 September 2019 11:45