Sølle 75 millioner kroner, og så kan denne pragtvilla på Vedbæk Strandvej blive din. Foto: Home

Sølle 75 millioner kroner, og så kan denne pragtvilla på Vedbæk Strandvej blive din. Foto: Home

Så mange huse kan du få for den dyreste villa i henholdsvis Lyngby-Taarbæk og Rudersdal

Landets aktuelt dyreste villa i udbud ligger på Vedbæk Strandvej. Den koster 75 millioner kroner, og for samme pris kan man få 295 af de billigste huse i landet, viser en opgørelse fra Boligsiden

Villaen på Vedbæk Strandvej 328 i Vedbæk hører til de ekstraordinære. Ikke alene indeholder det historiske palæ Rosenlund næsten 1.000 kvadratmeter boligareal og tilhørende cirka 600 kvadratmeter kælder. Men huset er også aktuelt det dyreste i udbud med en pris på 75 millioner kroner. Det skriver Boligsiden i en pressemeddelelse.

For det beløb alene kan man i øjeblikket købe 295 af landets billigste huse. Det viser en opgørelse fra Boligsiden.

I Københavns Omegn er den dyreste bolig den, som ligger på Nybrovej 395 i Lyngby. Den koster 60 millioner kroner.

”Antallet af hvor mange af de billigste huse du kan få for den dyreste er naturligvis afhængig af, hvad der er i udbud på markedet netop nu. Og det kan variere en del. Men det giver alligevel et indblik i det prismæssige spænd, som er er på boligmarkedet,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Igennem de senere år har der været en stor stigning i kroner og øre blandt de dyre boliger, og det gør selvfølgelig, at forskellen mellem de dyreste og billigste vokser.”

Forskel på landsdelene

En ting er at se på forskellen på landsplan, hvor der selvsagt vil være store forskel på dyreste og billigste boliger. Men retter vi i stedet fokus mod de enkelte landsdele, er der også mulighed for at tilegne sig adskillige villaer for den dyreste.

For eksempel er det aktuelt dyreste hus i udbud i Nordjylland beliggende på Niels Ottesens Vej 17 i Skagen. Det sælges for knap 20 millioner kroner, og for den pris kan man omvendt få 80 af de billigste huse i samme landsdel.

Et tydeligt eksempel på, at der er forskel på landsdelenes huspriser er, at den aktuelt dyreste villa i Østsjælland ligeledes koster lige knap 20 millioner kroner. Men i Østsjælland kan man ”kun” veksle den dyreste bolig til 17 af de billigste.

Publiceret 05 October 2019 11:45