Jakob Kjærsgaard (K) og Trine Dybkjær (Lokallisten) vil ikke længere anbefale skolesammenlægninger. Foto: Jakob Kjærsgaards facebookprofil

Jakob Kjærsgaard (K) og Trine Dybkjær (Lokallisten) vil ikke længere anbefale skolesammenlægninger. Foto: Jakob Kjærsgaards facebookprofil

Flertallet bag skolesammenlægninger vakler

Lokallisten og Konservative meldte i aftes ud, at de ikke længere går ind for skolesammenlægninger. Den ny skolestruktur udvalgsbehandles onsdag morgen.

Af
Mikkel Svinth Rødgaard

I skrivende stund er der godt tyve minutter til, at Børne- og Skoleudvalget skal behandle det stormombruste forslag til en ny skolestruktur i Rudersdal Kommune. Udvalgspolitikerne har været i strid modvind fra flere store og velorganiserede forældregrupper, og nu tyder det på, at forældrenes indtrængende protester om at droppe de foreslåede skolesammenlægninger har virket.

I hvert fald er dagens udvalgsmøde blevet en anelse mere dramatisk i kølvandet på, at både Konservative og Lokallisten tirsdag aften pludselig meldte ud, at de to partier ikke længere vil anbefale skolesammenlægninger.

"Lokallisten og Det Konservative Folkeparti er enige om ikke at anbefale skolesammenlægninger. Robuste klasser i indskolingen skal sikres i forbindelse med indskrivningen og ved at bruge folkeskolelovens muligheder for at arbejde med fleksible skoledistrikter. Vi ser frem til, at de elleve selvstændige skoler styrker samarbejdet omkring udskolingen, så der også her skabes mulighed for robuste klasser og et attraktivt undervisningsmiljø for de ældste elever," lyder det således fra medlem af Børne- og Skoleudvalget, Jakob Kjærsgaards (K) facebookprofil tirsdag aften.

Rudersdal Avis følger sagen.

Publiceret 09 October 2019 08:35