Arkivfoto

Arkivfoto

Politiet beder offentligheden om hjælp: I Nærum brugte mand slik til at komme i kontakt med børn

Nordsjællands Politi har fået flere henvendelser - blandt andet fra Nærum - om mand, der bruger slik til at komme i kontakt med børn

Af
Mikkel Brøgger Petersen

I en pressemeddelelse beder Nordsjællands Politi nu offentligheden om hjælp efter flere henvendelser om en mand, der har henvendt sig til børn for at tilbyde dem slik og et lift.

En af henvendelserne drejer sig om en episode i Nærum. I politiets døgnrapport kan man læse følgende:

19. september kl. 12.40 anmeldte personalet fra Nærum Skole, at tre elever havde leget på en boldbane i det store frikvarter, da en ukendt mand prøvede at komme i kontakt med dem ved hjælp af slik. Da en ansat fra skolen kom hen imod dem, forlod han stedet og kørte væk i en bil.

Manden beskrives som dansk af udseende, hvid i huden, sorthåret, talte dansk, kørte i en sort bil.

Utrygheden har allerede inden politiets pressemeddelelse bredt sig i området. Rudersdal Avis har fået flere henvendelser fra bekymrede forældre, ligesom man kan læse om utrygheden på Facebook.

Efterforsker sag fra Rungsted

Nordsjællands Politi efterforsker ifølge pressemeddelelsen i øjeblikket en sag, hvor en 10-årig dreng fra Rungsted blev forsøgt lokket med ind i en bil. Episoden skete 5. oktober kl. 16.30, da drengen var på vej hjem fra fodbold på Vallerød Skole.

På Hestehaven kørte en bil forbi ham og drejede til venstre ad Sophienbergvej, da drengen gik forbi bilen, steg en mand ud og spurgte, om han ville have noget slik. Den 10-årige svarede nej og skyndte sig ned ad en sti, der fører hen til Strandvænget. Manden fulgte efter den 10-årige et stykke ad vejen, men stoppede så.

Manden beskrives som dansk, lys brun i huden, muskuløst til kraftigt bygget, lidt højere end 180 cm med mellemlangt sort hår. Han har en tatovering, der muligvis ligner et dødningehoved, foran på halsen og var iført sort hættetrøje, mørke eller sorte bukser. Han talte lidt "smart" og kørte i en mørkeblå "lidt lang" VW, hvor tallet 52 indgår i nummerpladen.

"Det er en anmeldelse, som vi tager meget alvorligt, og som vi er i gang med at efterforske nærmere," siger vicepolitiinspektør John Dyhrberg Christensen, Nordsjællands Politi.

Han opfordrer borgere, som har oplysninger, der kan hjælpe i efterforskningen af sagen, til at kontakte Nordsjællands Politi på 114.

Skaber natyrligvis utryghed

Nordsjællands Politi har også fået henvendelser om tilfælde fra blandt andet Helsinge og Allerød, hvor en mand har henvendt sig til børn og enten tilbudt dem slik eller et lift. Der er dog ikke umiddelbart nogen sammenhæng mellem disse hændelser og hændelsen i Rungsted.

"Det skaber helt naturligt utryghed blandt forældre, når børn bliver kontaktet af fremmede. Men det er også vigtigt at huske på, at der ikke er sket noget kriminelt, og vi reelt ikke ved, hvilke intentioner, der ligger bag kontakten til børnene," siger John Dyhrberg Christensen.

Nordsjællands Politi råder forældre til at tale med deres børn om, at de ikke skal gå med personer, som de ikke kender, ligesom børn skal sige nej til tilbud om for eksempel slik.

Nordsjællands Politi har ikke yderligere oplysninger eller kommentarer til sagen.

Publiceret 11 October 2019 14:45