S, R og V stod lagde stemmer til både den ny skolestruktur og kommunens budget for 2020. Foto: Mikkel Svinth Rødgaard

S, R og V stod lagde stemmer til både den ny skolestruktur og kommunens budget for 2020. Foto: Mikkel Svinth Rødgaard

S, R og V bag årets budget

Budgettet blev stemt igennem af S, R og V. L og K ude på grund skolerne, LA på grund af skatteforhøjelsen og EL på grund af besparelser.

Af
Mikkel Svinth Rødgaard

Budget 2020 Kommunalbestyrelsen havde lige været igennem en maratonbehandling af forslaget til en ny skolestruktur, da man også lige skulle have andenbehandlet årets budget. Flertallet var fuldstændig det samme. S, R og V stemte kommunens husholdningsbudget for næste år igennem. Hvis ikke det havde været for skolerne have der ellers været en meget bredere opbakning til budgettet.

"Helt overordnet er det et rigtig godt budget, der er i færd med at blive vedtaget i dag. Det er et budget, som Lokallisten gerne havde været en del af, men det blev ikke sådan i år. Ved at fastholde, at skolesammenlægningerne skulle være en integreret del af budgetaftalen og ved at stille som en betingelse for, at man skulle være med i budgetaftalen, at man stemte for skolesammenlægninger fire punkter efter, at vi stemte imod, så er vi nødt til at sige, at det kan vi ikke," lød det beklagende fra Axel Bredsdorff fra Lokallisten.

LA: Nej tak til højere skat

Konservative var i samme båd, som Lokallisten. Hvis ikke lige det var for skolerne, så havde de også gerne været med.

Anderledes forholdt det sig for kommunalbestyrelsens to mindste partier:

"Klokken er mange, så jeg gør det kort. Skatteforhøjelser er ikke en mulighed med Liberal Alliances deltagelse. I stedet for at hæve skatten, skal vi sænke den og tiltrække borgere og erhverv til kommunen. Vi skal være visionære og modige, og sådan er det. Vi kommer til stemme nej," lød det kort og kontant fra Liberal Alliances Elisabeth Ildal.

Jacob Jensen og Enhedslisten stemte nej til budgettet af helt andre årsager - ikke overraskende.

"Når vi regner på tallene for budget 2020, så når vi frem til, at der er nedskæringer for 90 millioner kroner," sagde han, og det ville Enhedslisten ikke stemme for.

De tre partier bag budgettet er og var glimrende tilfredse med den aftale, de har landet.

"Det er et budget, som vi er meget tilfredse med, og hvor vi kan se en del radikale fingeraftryk. Vi er tilfredse med, at det er lykkedes at sætte skatten op, for vi har i tidligere år haft budgetter, som har været meget svære at få til at gå op," lød det eksempelvis fra Court Møller (R).

Publiceret 05 November 2019 10:30