Dronninggårdskolen og Ny Holte Skole: nuværende skoleleder på Ny Holte skole, Søren Wadt bliver skoleleder for den samlede Dronninggårdskole og Ny Holte skole pr. 1. december 2019. Foto: Rudersdal Kommune

Dronninggårdskolen og Ny Holte Skole: nuværende skoleleder på Ny Holte skole, Søren Wadt bliver skoleleder for den samlede Dronninggårdskole og Ny Holte skole pr. 1. december 2019. Foto: Rudersdal Kommune

Kabalen er lagt - her er de nye skoleledere

De skoleledere, som skal stå i spidsen for de nye sammenlagte skoler, er blevet peget ud.

Af
Mikkel Svinth Rødgaard

Skolestruktur Sidste mandag blev den første vigtige opgave i kølvandet på vedtagelsen af den ny skolestruktur løst: Hvem der skal stå i spidsen for de ny sammenlagte skoler.

Det har været nødvendigt at udpege nye skoleledere, fordi otte af kommunens i alt 12 folkeskoler med den nye skolestruktur bliver til fire. Samtidig har den nuværende leder af Trørødskolen, Suzanne Henningsen, valgt at gå på pension ved årsskiftet, og to skoler har haft vakante skolelederstillinger.

Formanden for Børne- og Skoleudvalget, Daniel E. Hansen, siger i en pressemeddelelse:

"I arbejdet med ny skolestruktur har alle været enige om, at det er en meget væsentlig forudsætning for, at vi lykkes, at der med det samme bliver skabt klarhed og ro om de fremtidige skolers ledelse. Skolelederne bliver – sammen med sammenlægningsbestyrelserne – omdrejningspunktet, når vi skal gå fra beslutning til konkret handling og samtidig sikre ro og tryghed for elever og medarbejdere."

De nye skoleledere træder til inden 1. august 2020, så skolelederne kan deltage tidligt i sammenlægningsprocessen.

Stillingerne har desuden ikke været slået op, da Rudersdal Kommune har kompetente skoleledere på alle skoler, som det lyder i pressemeddelelsen.

Fakta

Skolelederne på de kommende sammenlagte skoler

  • Vangeboskolen og Nærum Skole: nuværende skoleleder på Nærum skole, Kristine Juel Sklander bliver skoleleder for den samlede Vangeboskolen og Nærum skole pr. 1. august 2020.
  • Dronninggårdskolen og Ny Holte Skole: nuværende skoleleder på Ny Holte skole, Søren Wadt bliver skoleleder for den samlede Dronninggårdskole og Ny Holte skole pr. 1. december 2019.
  • Toftevang og Bistrupskolen: nuværende skoleleder på Bistrupskolen, Annika Palmelund bliver skoleleder for den samlede Toftevang og Bistrupskolen pr. 1. december 2019.
  • Høsterkøb Skole og Sjælsøskolen: nuværende skoleleder på Høsterkøb skole, Hanne Bindseil Møller bliver skoleleder for den samlede Høsterkøb skole og Sjælsøskolen pr. 1. januar 2020.

Endvidere er der fundet nye skoleledere til Trørødskolen og Skovlyskolen:

  • Nuværende skoleleder på Sjælsøskolen Jesper Lykkegaard bliver skoleleder på Trørødskolen pr. 1. januar 2020, hvor nuværende skoleleder Suzanne Henningsen går på pension.
  • Nuværende skoleleder på Toftevangskolen Karin Grütnner tiltræder som skoleleder på Skovlyskolen pr. 1. december 2019.

På Vedbæk Skole og Birkerød Skole fortsætter de nuværende skoleledere.

Publiceret 12 November 2019 08:00