Rudersdal Kommune vil fremovere tilbyde besøg fra sundhedsplejersken allerede under graviditeten. Pressefoto

Rudersdal Kommune vil fremovere tilbyde besøg fra sundhedsplejersken allerede under graviditeten. Pressefoto

Tidlig indsats skal hjælpe nye familier

Nyt liv Alle førstegangsfødende i Rudersdal vil fremover allerede i graviditeten modtage et tilbud om besøg af sundhedsplejersken.

Ny forskning om tidlig indsats har fået kommunen til at tilbyde førstegangsfødende besøg og øget opmærksomhed både under graviditeten og i barnets første år. En tidligere og tættere kontakt mellem forældrene og sundhedsplejersken kan forebygge, at eventuelle mindre helbreds- eller trivselsmæssige problemer vokser sig til større problemer i familien.

Derudover kan hjemmebesøg skabe relation til de kommende forældre, hvilket er befordrende for et tillidsbaseret samarbejde efter fødslen.

Det er en af Sårbare Børn- og Ungeudvalgets anbefalinger i arbejdet, som Børne og Skoleudvalget nu har besluttet at gennemføre

”Sårbare Børn- og Unge-udvalget har siden april 2018 fået en dyb faglig indsigt i området i samarbejde med skoler, daginstitutioner og fagfolk. Alle er blevet klogere på, hvor der er behov for at sætte ind, så vi mere systematisk kan tilbyde hjælp til de familier, som har behov for støtte. Børne- og Skoleudvalget er rigtig tilfredse med dette nye tiltag”, siger formand for udvalget, Daniel E. Hansen (V).

msr

Publiceret 19 November 2019 08:00