For fuld fart ud i forårsskoven... Nu kan du sammen med OK Øst opleve naturen på en helt ny måde.

For fuld fart ud i forårsskoven... Nu kan du sammen med OK Øst opleve naturen på en helt ny måde.

Orientering:

Vær velorienteret på løbeturen

Mangler du motivation til at holde træningen ved lige, eller har du lyst til løb i afvekslende naturterræn med indlagte udfordringer undervejs? Så er orienteringsløb i OK Øst måske lige noget for dig.

Af
Af Lars Olrik

O-løb handler om at finde vej mellem poster i naturen på egen hånd, ved hjælp af kort og kompas.
Det gælder om at være hurtigst, men på motionistplan er der rigelig tid og plads til at løbe eller gå banen i det tempo, der passer én bedst. Sporten dyrkes af alle fra små børn på børnebaner til seniorløbere langt over 80 år. I OK Øst er der desuden mange børnefamilier, og arrangementerne er tilrettelagt sådan, at både forældre og børn kan dyrke sport i stedet for at stå på sidelinjen og vente.
Man kan bruge o-løb som supplement til almindelig træning og løbe, når man har tid og lyst. Men man kan også bestræbe sig på at blive eliteløber og rejse verden rundt på jagt efter nye, spændende skove. Normalt er man i skoven en lille time, men man kan også løbe sprint- eller langdistancer eller sågar natløb. Fælles for alle formerne er det imidlertid, at de byder på unikke oplevelser, hvor man får testet sin fysik og koncentration, mens man oplever naturen fra nye vinkler.

Udfordringer efter eget valg

Hvis det lyder som noget for dig, kan du kigge forbi busvendepladsen ved Ebberød/Svaneparken nær Rude Skov torsdag den 7. april og torsdag den 14. april fra klokken 17.
Her vil der være mulighed for at få en introduktion til kort og kompas af klubbens instruktører, inden du begiver dig ud i skoven. Kortet er mere detaljeret end almindelige kort og viser både sten og små stier med. Kompasset er til gengæld meget enkelt og bruges kun til at vende kortet den rigtige vej.
Der er baner for både børn og voksne i forskellige sværhedsgrader, hvor man selv bestemmer, om man har lyst til at løbe på stierne eller at prøve kræfter med løb inde i terrænnet. Du kan starte mellem 17 og 18 begge dage, og du skal bare have tøj på, som du kan bevæge dig i. Hvis du har en taske med, bliver der set efter den, mens du er i skoven.
Det er gratis at deltage i introduktionsløbene, og hvis du får smag for at lære mere, kan du starte på klubbens introduktionshold, hvor du lærer de vigtigste teknikker hurtigt. Første gang er den 28. april, og du kan læse mere på www.orientering.dk/ok-oest/.

Publiceret 26 March 2011 10:30