Alexander Aslak Nørgaard vandt guld i 1500 fri. Pressefoto

Alexander Aslak Nørgaard vandt guld i 1500 fri. Pressefoto

5 rekorder og 18 medaljer til Sigma Swim

Danish Open (DO) og Danske Juniormesterskaber (DJM) på langbane blev en stor succes for Sigma Swim

Stævnet vil for de fleste – både i og udenfor Sigma - nok især blive husket for den mest forrygende finale i 1500 fri.

Alexander Aslak Nørgaard og Anton Ipsen svømmede nærmest gennem hele løbet synkronsvømning – og endda hurtig synkronsvømning.

Taastrup svømmehal var på kogepunktet, og alle heppede på de to seje svømmere. Begge svømmere kom under de magiske 15 minutter, og begge svømmede under den 10 år gamle danske rekord. Alexander havde flest kræfter til sidst og løb med guldet og den danske rekord. Begge svømmere kvalificerede sig til VM på distancen, som svømmes i Gwangju i Sydkorea til sommeren.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra klubben.

Mod på mere

Anton Ipsen havde dog ikke fået nok. Dagen efter svømmede Anton endnu en forrygende finale – denne gang var det den danske rekord på 400 individuelt medley, der stod for fald.

Anton svømmede guldet hjem med mere end 12 sekunder ned til nr. 2 – og ny dansk rekord, også her under VM-kravtiden.

Og der var stadig mere energi tilbage i Anton, der til daglig bor og træner i USA. Mandag aften svømmede Anton og Alexander igen side om side – denne gang i 800 fri. Endnu engang lagde de to Sigma-svømmere sig hurtigt alene i front. Denne gang løb Anton med guldet – i ny dansk rekord og sikrede sig sin tredje VM-kravtid.

På stævnets sidste dag afsluttede Alexander Aslak Nørgaard med sit andet DM guld – denne gang i 400 fri– med mere end 5 sekunder ned til nr. 2.

Tre gange DM-guld

Sigmas herrer fortsatte den fantastiske succes og rygsvømmer Alexander Gliese - vandt således hele tre DM guld på distancerne 50, 100 og 200 ryg.

På 200 ryg formåede Alexander at slå den danske rekord to gange på én dag – både i indledende afsnit og igen i finalen om aftenen.

Både Anton og Alexander Gliese bor og træner til dagligt i USA.

De øvrige Danish Open Sigma-medaljer gik til Mia Steen Duus, som fik sølv i 400 IM og bronze i 200 fly. Frederik Dalhøj Paulsen og Frederik Rindshøj fik bronze på henholdsvis 100 fly og 100 fri.

Dansk juniormesterskab

I Junior-løbene var det mesterskabsmedaljer der var på spil. Thea Blomsterberg sikrede sig således det danske juniormesterskab på både 50 og 100 bryst.

Thea kvalificerede sig samtidig til de europæiske juniormesterskaber, som svømmes i Kazan i Rusland. Thea blev desværre syg inden finalen i 200 bryst, hvor Josephine Kruse fik sølvet med hjem, mens Julie K. Rose fik bronzemedaljen om halsen. Julie Stampe fik sølv i 200 ryg.

Sigma havde hele 37 svømmere kvalificeret til DO og DJM, og der blev ud over de mange medaljer og danske rekorder sat et utal af personlige rekorder og svømmet rigtig mange flotte løb. Flere svømmere fik for første gang stiftet bekendtskab med at stå i en større finale, og Sigma var i hvert finaleafsnit repræsenteret i rigtig mange A- og B-finaler.

adk

Publiceret 11 April 2019 10:45