Pigerne fra Vedbæk Gymnastikforening kunne i weekenden placere sig øverst på podiet ved DM i TeamGym. Pressefoto

Pigerne fra Vedbæk Gymnastikforening kunne i weekenden placere sig øverst på podiet ved DM i TeamGym. Pressefoto

Minipigerne fra Vedbæk Gymnastikforening sprang sig til guld ved DM

For første gang i klubbens historie hev minipigerne fra Vedbæk Gymnastikforening et Danmarksmesterskab hjem, da de weekenden deltog i DM i TeamGym

Springpigerne fra Vedbæk Gymnastikforening levede op til deres absolut bedste, da de i weekenden deltog i Danmarksmesterskaberne i TeamGym i Brøndbyhallen. Og med den præstation overhalede de alle konkurrenterne og endte med en meget flot guldmedalje.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra klubben.

"Vi har trænet så fokuseret mod denne konkurrence, og pigerne har givet sig fuldt ud. Og så leverede vi ganske enkelt, da det gjaldt. Det er helt fantastisk, når alt lykkes, og jeg er så stolt af pigernes præstation," siger Kira Wiegand Møller, der har trænet pigerne de sidste seks år.

Blandt de fire bedste

Det er kun de fire bedste hold ved Forbundsmesterskaberne, der kvalificerer sig til Danmarksmesterskaberne. Her havde pigerne fra Vedbæk sikret sig en 3. plads og dermed billet til DM.

"I første omgang var vi blot stolte af, at mini-pigerne overhovedet havde kvalificeret sig til DM. Vi havde slet ikke turde tro på så flot en placering. De hold, som vi var oppe imod, kommer fra store klubber med helt andre ressourcer, end vi har i Vedbæk Gymnastikforening, og de træner i specialindrettede springhaller. Men sejren er et tydeligt bevis på den holdånd og det engagement, som alle vores gymnaster og rigtig mange forældre har været med til at skabe i klubben – for ikke at nævne vores trænere, som lægger en helt utrolig indsats til hver eneste træning," siger formand for Vedbæk Gymnastikforening Søren Søes.

Sendte mestrene af banen

Siden 2005 har Greve Gymnastik og Bolbrogymnasterne skiftes til at blive henholdsvis nr. 1 og nr. 2 ved DM i Teamgym, dette ændrede Vedbækpigerne i weekenden.

Efter weekendens flotte resultat er tre af pigerne fra Vedbæks minihold blevet udvalgt til bruttotruppen til det danske landshold i TeamGym. Målet er EM i 2020, der skal afholdes i Ballerup Super Arena.

TeamGym er den hurtigst voksende idrætsgren inden for Danmarks Gymnastik Forbund og er en 3-benet holdsport, hvor et hold på 6-12 personer (drenge, piger eller mix) konkurrerer i 3 discipliner: rytmisk serie, spring på bane og spring på trampet.

adk

Publiceret 04 June 2019 11:30