Lukas Becker er udtaget til Ungdoms-EM for det tyske landshold. Pressefoto

Lukas Becker er udtaget til Ungdoms-EM for det tyske landshold. Pressefoto

Tre Søllerød-løbere udtaget til VM og EM

Tre unge løbere fra Søllerød Orienteringsklub er netop blevet udtaget til henholdsvis Junior-VM og Ungdoms-EM, som finder steder i de kommende uger

Ungdomsafdelingen i Søllerød Orienteringsklub bliver ved med at fostre talenter, som er stærke nok til at måle sig internationalt.

18-årige Mathilde Smedegaard Madsen er således netop udtaget til Junior-VM, som løbes i Aarhus og i skovene omkring Silkeborg i begyndelsen af juli.

Konkurrencen om at blive udtaget til stævnet har været ekstra hård i år, fordi mange juniorløbere har drømt om at løbe VM på hjemmebane. Der er udtaget seks kvindelige og seks mandlige løbere i alderen mellem 17 og 20 år.

"Mathilde har udviklet sig helt fantastisk gennem det seneste år. Hun er særlig god til sprint, da hun løber utrolig stærkt. Tidligere i år vandt hun sprintløbet i den stærkt besatte Swedish League-finale, og det bliver meget spændende at se, hvordan hun klarer sig til VM," siger Kirsten Møller, der er ungdomstræner i Søllerød Orienteringsklub i en pressemeddelelse.

Junior-VM begynder søndag den 7. juli med netop sprint.

Fremme i feltet

Mathias Buchgreitz på 15 år er udtaget til Ungdoms-EM, der skal løbes i Grodno i Hviderusland. Han deltager i klassen for løbere på 15-16 år. Lukas Becker, som er 16 år, er ligeledes udtaget til Ungdoms-EM, men for det tyske landshold, da han er tysk statsborger.

"Lukas og Mathias er begge meget store talenter, og på en god dag kan de begge være med helt fremme i feltet. For dem er Ungdoms-EM dog først og fremmest en chance for at prøve sig selv af i et internationalt stævne mod de bedste i Europa," siger Kirsten Møller.

Ungdoms-EM finder sted fra den 27. til den 30. juni.

adk

Publiceret 24 June 2019 11:00